Küçükçekmece’de Cumhuriyet’in 99. yılı ‘Özgürlük Yürüyüşü’ ile kutlandı | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Küçükçekmece’de Cumhuriyet’in 99. yılı ‘Özgürlük Yürüyüşü’ ile kutlandı

Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yılı Küçükçekmece’de coşkuyla kutlandı. Belediye binası önünde toplanan yüzlerce vatandaş bando takımı eşliğinde coşkuyla...

30 Ekim 2022 51 okunma
Küçükçekmece’de Cumhuriyet’in 99. yılı ‘Özgürlük Yürüyüşü’ ile kutlandı

Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yılı Küçükçekmece’de coşkuyla kutlandı. Belediye binası önünde toplanan yüzlerce vatandaş bando takımı eşliğinde coşkuyla marşlar söyleyerek konser alanına doğru yürüdü. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin de katıldığı yürüyüş Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde Pinhani konseri ile son buldu.

Küçükçekmece Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99.yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlikler düzenledi. Belediye binası önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan kalabalık, coşku dolu bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında bazı vatandaşlar evlerinin balkonundan bu coşkuya ortak oldu. Bando takımı, marşlar ve davullar ile Cumhuriyet coşkusu tüm ilçeyi sardı. Yürüyüşün son durağı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi oldu. Vatandaşlar, Küçükçekmece Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterileri ve ardından sahne alan Pinhani konseri ile keyifli anlar yaşadı.

“CUMHURİYET ÇOK GÜZEL BİR REJİM”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çeb yaptığı konuşmada,” Bundan 99 yıl önce tam bağımsızlık için yola çıkmış olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşları, bu ülkeyi tam bağımsız bir ülke yapmak için ulus yapmak için, Cumhuriyet kurmak için yola çıktılar. Onlar şimdi yok. Onların ruhları şad olsun. Kendilerine minnettarız. Cumhuriyet çok güzel bir rejim. Cumhuriyet bize özgürlük veriyor. Bağımsızlık veriyor. Cumhuriyet eşitlik veriyor. Cumhuriyet insanların eşit bir düzeyde yaşamasını sağlıyor. Fırsat eşitliği veriyor. 99 yıl yaşattık. Bundan sonra da dünya döndükçe yaşamasını istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bütün toplum böyle bir bayramı kutladığı için çok mutluyum. Ülke olarak, 83 milyon olarak Cumhuriyetimizi kutluyoruz. Cumhuriyetimizi seviyoruz. Cumhuriyetimizi yaşatmak istiyoruz. Onun için bu akşam da bununla ilgili bir meşale yürüyüşü yapacağız. Daha sonra da bir konserle sonuçlandıracağız. İki gündür cumhuriyetle ilgili etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin 99’uncu yani yüzüncü yılını tamamlamaya bir yıl kaldı. Bunu kutlamaya çalışıyoruz ve yüzüncü yıla hazırlık yapıyoruz” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ