Halis Çiçekçi: Depremi önemsiyorum | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Halis Çiçekçi: Depremi önemsiyorum

      Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi ,Büyükçekmece'nin en önemli sorununun deprem olduğunu...

08 Mart 2023 140 okunma
Halis Çiçekçi: Depremi önemsiyorum

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi ,Büyükçekmece’nin en önemli sorununun deprem olduğunu vurguladı.

Büyükçekmece’yi çok iyi bildiğinin altını çizen CHP İlçe Başkanı Halis Çiçekçi, ” Büyükçekmece çok iyi yönetiliyor. İlçemizin en önemli sorunu depremdir.Bende depremi önemsiyorum “dedi.

Büyükçekmece’nin deprem konusunda çok sağlam bina stokuna sahip mahalleleri olduğu gibi, yorgun ve korozyona uğramış binalarının da azımsanmayacak kadar fazla olduğunu dile getiren Çiçekçi:” Depremde çok sağlam binalara sahip  bölgelerimiz var. Mesela Batıköy , Ekinoba,  Sinanoba da ki binaların sağlam olduğuna inanıyor ve de güveniyorum. Ama sağlam olmayan çok sayıda yorgun ve korozyona uğramış yapılarımız da maalesef ki mevcut ” şeklinde konuştu.

Büyükçekmecenin ilçe olarak kötü bir zemine sahip olduğunu dile getiren Çiçekçi: ” Kentsel dönüşüme ağırlık vererek tez zamanda halkımızı sağlam ve sağlıklı binalara taşımamız gerekiyor “diye konuştu.

Büyükçekmece de kentsel dönüşümün çok iyi gittiğini dile getiren Başkan Çiçekçi konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ” Büyükçekmece Belediyesi bu konuda çok tecrübeli. Kentsel dönüşüme giderken anlaşarak gidiyor. İnsanları kırıp dökmeden, memnun kalacak şekilde evlerini yenilemelerini sağlıyor. Ama bu gayretler yeterli mi ?Bence değil. Yeterli olmamasının nedeni de ekonomik yani  finansal durumlardan kaynaklanıyor. Vatandaş, evimi yıkayım ama yıkınca ben aradaki bu farkı nasıl karşılayacağım? Evimi bitirip bana teslim edecekleri güne kadar ben kiramı nasıl vereceğim ?  gibi endişeleri mevcut. Devletin kentsel dönüşüme karar veren vatandaşa bizce finansal destek sağlaması gerekir.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ