BÜYÜKÇEKMECE DE SPOR ADAMLARI DERT KÜPÜ | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

BÜYÜKÇEKMECE DE SPOR ADAMLARI DERT KÜPÜ

B.Çekmece Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği ve B.Çekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün birlikte organize ettikleri toplantıda...

03 Eylül 2022 82 okunma
BÜYÜKÇEKMECE DE SPOR ADAMLARI DERT KÜPÜ

B.Çekmece Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği ve B.Çekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün birlikte organize ettikleri toplantıda amatör spor kulüpleri biraraya geldi.

 B.Çekmece Celaliye Sosyal Tesisleri’nde yapılan toplantıya B.Çekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna başkanlık yaptı.

Kulüplerin sorunlarını ve sıkıntılarını dile getirdiği toplantıda amatör spor kulüpleri adeta içini döktü.

TUNA: TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMAYA HAZIRIZ

Açılış konuşmasını B.Çekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna yaptı. Tuna her zaman sporun ve sporcunun destekçisi olacaklarını söyledi. Tuna “Bu işin gerçekleşmesinde katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Amatör spor kulüpleri olarak bizleri yönlendirecek olan sizlersiniz. Bizler de buradaki yükün altına girmek isteriz. Taşın altına elimizi koymaya hazırız. Sizler amatör spor kulüpleri olarak çok kutsal bir göreve imza atıyorsunuz. Çocuklarımızı spora kazandırmak için gece gündüz çalışıp çaba harcıyorsunuz. Bizler çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği açısından sizlerin yaptığı bu işi kazanç olarak görüyoruz. Erken yaşlarda sporla, spor salonlarıyla, antrenörle tanışan, sporu bir eğitim olarak görüp bunu bilinçli bir şekilde yapmaya sporcu ilerleyen dönemde bu işe kalıcı olarak devam eder. Bu nedenle semt sahalarının, kapalı spor salonlarının sayısını katlamamız lazım. Toplumun temelinde kısmen de olsa sporun yattığına inanıyorum.” İfadesini kullandı.

SATI: DESTEK BEKLİYORUZ

B.Çekmece Basketbol Genel Koordinatörü Halil Satı bütün kulüplerden yeni sezonda maçlarını izlemek için tribünde destek görmek istediklerini söyledi.

Satı gelmek isteyen tüm kulüplere davetiye göndereceklerini kaydetti.

AKGÜN: ÖNEMLİ OLAN ÇOCUKLARI SOKAKTAN KURTARMAKTIR

B.Çekmece Güreş Kulübü Başkanı Eyüp Akgün de yaptığı açıklamada sporun esas amacının çocukları sokaktan kurtarıp daha sağlıklı bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Akgün “Sporda önemli olan çocukları sokaktan kurtarmaktır. Bu vesileyle bugün aramızda olan herkese de teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.” Diye konuştu.

BAYCAN: SAĞLIK SORUNLARINI KENDİ İMKANLARIMIZLA ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ

B.Çekmece Belediyespor Kulüp Başkanı Yusuf Baycan da yaptığı açıklamada özellikle sağlık konusunda destek beklediklerini söyledi.

Baycan “Genelde sağlık sorunları olduğunda kendi imkanlarımızla çözmeye çalışıyoruz. Bu konularda bizlere destek olursanız çok memnun oluruz. En büyük eksiklerimizden bir tanesi bu.” Şeklinde konuştu.

CANBAZ: ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Güzelcespor Kulüp Başkanı Tamer Canbaz da yaptığı açıklamada B.Çekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna’nın spora ilgisinin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

 

Canbaz “Arkamıza alacağımız destekle 2022- 2023 sezonunda önemli başarılara imza atacağımızı düşünüyorum. Birlik ve beraberlik anlamında da güzel bir sezon olacağını düşünüyorum. Bize bu imkanları sunan hem kaymakamlığımıza, hem belediyemize, hem de spor müdürümüze teşekkür ediyorum. Belediye başkan yardımcımız Gürhan Bey’in katkılarına da ayrıca teşekkür ediyorum.” Dedi.

CABRİ, KADIN FUTBOL TAKIMINA DESTEK İSTEDİ

 B.Çekmece Karadeniz İdman Ocağı Kulüp Başkanı Necmettin Cabri de yaptığı konuşmada B.Çekmece ilçesinin saha konusunda avantajlı olduğunu, bu konuda da B.Çekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ettiğini söyledi.

 

Cabri “Saha konusunda bize rahat imkan sunan başkan yardımcımız ve spor müdürüme de teşekkür ediyorum. Bizler kulüp olarak sportif anlamda bütün kategorilerde lige katılıyoruz. 10 yaşından A takıma kadar 100’e yakın sporcumuz var. Bu sene belediyemize sunduğumuz bir projemiz var. Sağolsun başkanımız bu konuda bize çok yardımcı oldu. Kadın futbol takımını kurduk ve federe yaptık. Nasip olursa bu sene kadın futbolu üzerinde yoğunlaşacağız. Altyapı olarak şu anda elimizde mevcut 12’den 15 yaş grubuna kadar takımlarımız var. B.Çekmece ilçemizdeki 24 mahallemizdeki kız çocuklarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. Kulüp başkanlarımızdan da kadın futbolu oynayacak kardeşlerimizi bize yönlendirmelerini rica ediyorum.” Şeklinde konuştu.

YAZICI: 3-4 YILDIR MAHKEMELER BİTTİĞİ HALDE ORASI KALDI

B.Çekmece Voleybol Akademi Kulüp Başkanı Ersel Yazıcı da yaptığı açıklamada ekonomik koşulların ve pandeminin kendilerini çok zorladığını söyledi.

 

Yazıcı “Rakamlar çok arttı.  Kapalı spor salonu ile ilgili sıkıntılar var. Bir diğer spor salonu vardı. Duruşma salonu yapıldı. Ondan sonra da tekrar aktif hale getirilmedi. Bu da bizim için handikap. Okulların da kapalı spor salonları var. İlçe milli eğitim müdürlüğü ve okul müdürlerimiz inisiyatif alırlarsa okullar kapandığı zaman spor kulüplerine açılşırsa en azından bölgedeki spor kulüpleri rahatlar. Bu bizim için çok önemli. Salon yetmiyor bazı noktalarda. 3-4 yıldır mahkemeler bittiği halde orası kaldı. Çok kötü bir durum bence.” Diye konuştu.

SEVİNDİK: TESİS OLARAK EKSİKLERİMİZ VAR

Kumburgazspor Kulüp Başkanı Aykut Sevindik de yaptığı açıklamada yerel yönetimlerin amatör spor kulüplerine koşulsuz olarak destek vermesi gerektiğini söyledi.

Sevindik “Tesisler olarak eksiklerimiz var. Güvenlik olarak sıkıntılar var. Sağlık açısından da destek bekliyoruz.” Dedi.

SARIKAYA: BİZ ÇOK YALNIZ KALIYORUZ

Yükselen Mimarobaspor Başkan Yardımcısı Göksel Sarıkaya da yaptığı konuşmada kulüp olarak çok yalnız kaldıklarını söyledi.

Sarıkaya “Biz çok yalnız kalıyoruz. En azından iç saha maçlarında bize destek verilmesini istiyoruz.” Diye konuştu.

KORKMAZ: STADIMIZIN AÇILMASINI İSTİYORUZ

B.Çekmece Mimarsinanspor Kulüp Başkanı Barbaros Korkmaz da yaptığı açıklamada 9 kategoride lige katıldıklarını, her gittikleri deplasmanın kendilerine Bin Liraya malolduğunu, bunu da kendi ceplerinden karşılamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Korkmaz “9 kategoride lige katılıyoruz. Her minibüse gittiğimiz deplasman için Bin Lira veriyoruz. En azından stadımızın açılması için bize yardımcı olursanız seviniriz. Stadımızın açılmasını istiyoruz.” İfadesini kullandı.

UÇAR: ETİK OLMAYAN BİR METİN

Tepecik Anadoluspor Kulüp Başkanı Mustafa Uçar Mimarsinan Baba Hakkı Stadı’nın kapatılma kararına büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

 

Uçar “Mimarsinan Stadı’mızın ilçe emniyet güvenlik kurulunun verdiği bir karar neticesinde kapandı. Metni gördüm. Metne üzüldüğümü beyan etmek istiyorum. Etik olmayan bir metin. Orası açılırsa çok mutlu olurum bir an önce.” Diye konuştu.

ATICI: BİZİ ZİYARET ETMESİNİ BEKLİYORUZ

B.Çekmece Gençobaspor Başkan Yardımcısı Ali Rıza Atıcı da yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin kendilerini her zaman mutlu edeceğini, kulüpler arasında da sağlam bağlar oluşturacağını söyledi.

 

Atıcı “Birlik ve beraberlik bizi her zaman mutlu eder. Bizi daha çok bağdaştırır. Aramızda kopukluklar olduğu sürece biz derdimizi kimseye anlatamayız. Biz kulüpler birliği başkanının bizimle de istişare etmesini isterdik. Daha çok fikir alışverişi yaparak bizim nelere ihtiyacımız olduğunu daha iyi anlatabiliriz. Bugün de sizleri yakalamışken dertlerimizi sıralamak istedik. Gençobaspor olarak 4-5 yıllık bir kulübüz. Ama şöyle bir hedef koyduk: 12 yaşından başlayarak 18 yaşına kadar belki bu sene A takımı da içine katarak 2.Amatöre katılacağız. Biz Türkoba tarafındaki, Tepecik tarafındaki çocuklarımızı topluma sokmak, spor yaptırmak için bir mücadele veriyoruz. Orada ne kadar gence spor yaptırabiliyorsak bizden mutlusu yoktur. Çocukların ne ihtiyaçları varsa onları karşılamak için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Ama bunu kulüpler birliği başkanından da bekliyoruz. Bizi ziyaret etmesini bekliyoruz. Aşağı yukarı hepimizin dertleri aynı.” İfadesini kullandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ