Balıkçı Kenan’da istavrit 250’den 50 liraya düştü | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Balıkçı Kenan’da istavrit 250’den 50 liraya düştü

Sıcak havalar balıklara yaradı. Tezgahlar istavrit ve Türk somonuyla doldu. Balıkçıların çifte bayram yaptıklarını belirten Türkiye Deniz...

09 Nisan 2024 3 okunma
Balıkçı Kenan’da istavrit 250’den 50 liraya düştü

Sıcak havalar balıklara yaradı. Tezgahlar istavrit ve Türk somonuyla doldu. Balıkçıların çifte bayram yaptıklarını belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “İstavrit ve Türk somonu bayramı var. İstavritin kilosu 50 liraya düştü. Türk somonu ise 300 liradan 120 liraya satılıyor” dedi.

Ramazan bayramına sayılı günler kala balıkçılarda istavrit ve Türk somonu bereketi yaşanıyor. Fiyatların dibe inmesi vatandaşlarında yüzünü güldürdü. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Balıkçı Kenan Tesisleri’nde satışa sunulan istavrit ve Türk somonu büyük ilgi gördü.

BALIK FİYATLARI DİBE İNDİ

Denizlerde bolluk var diyen Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “250 liraya sattığımız iri ve çok lezzetli istavrit balığı bugün 50 liraya düştü. Yine 300 liradan satılan Karadeniz’in incisi somon balığı 120 liraya düştü. Bir kilo fiyatına üç kilo. Herkes alsın. Bayram dolayısıyla da açığız. Bu bayram müşterilerimiz ile bayramlaşacağız. Bayram boyunca bu fiyattan vatandaşlarımıza sunacağız. Ayrıca palamut 150, hamsinin fiyatı da 100 liradan tezgahlarda ki yerini alıyor” dedi.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Halkımız her zaman ucuz olan balığı tercih etsin vurgusunu yapan Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz olan balık bol çıkmıştır. Akın yapmıştır. O yüzden ucuzlamıştır. Halkımızın gözü aydın fiyatlar yarı yarıya indi. İstavritler lüfer yavrusu gibi. Lezzeti bol. Faydası çok. Müşterilerimizin ilgisinden de oldukça memnunuz. 100 kilo yerine artık ton satıyoruz. Vatandaşlarımız dolapları doldursun” ifadesini kullandı.

HAFTADA EN AZ 2 KEZ BALIK YİYELİM

Büyük, küçük herkes balık yesin tavsiyesinde bulunan yarım asırlık Balıkçı, Balıkçı Kenan Balcı, “Balık içinde katkı maddesi olmayan tek besin kaynağı. Çocuklarımıza, yaşlılarımıza mutlaka balık tavsiye ediyorum. Çünkü, balık çocukların gelişimine katkı sağlıyor. Yaşlıların kan dolaşımını hızlandırıyor. Anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran tek besin kaynağı balık. Bir gün tava, bi gün ızgara, bir gün fırında. Haftada en az 2 kez mutlaka balık yiyelim” diye konuştu.
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ