Bağcılar’da Kiraz Festivali coşkusu | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Bağcılar’da Kiraz Festivali coşkusu

‘En hızlı kiraz yeme’ ve ‘Ağızda kaşıkla kiraz taşıma’ yarışmalarının da yapıldığı etkinlikte davetliler hem eğlendi hem...

16 Haziran 2022 21 okunma
Bağcılar’da Kiraz Festivali coşkusu

‘En hızlı kiraz yeme’ ve ‘Ağızda kaşıkla kiraz taşıma’ yarışmalarının da yapıldığı etkinlikte davetliler hem eğlendi hem de dalından topladığı kirazları yedi.

Bağcılar’da Kiraz Festivali coşkusu

Bağcılar Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve pandemi sebebiyle iki yıl ara verilen Kiraz Festivali’nin bu yıl 11’incisi düzenlendi. Kiraz Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve her yaştan ilçe sakini katıldı.

Bağcılar’da Kiraz Festivali coşkusu

YARIŞMALARDA HEYECANLI DAKİKALAR YAŞANDI

Aileler, ağaçların altında serdikleri hasırlarda hem piknik yaptı hem de birbirleriyle sohbet etti. Çocuklar da ağaçlar arasında oyunlar oynayarak hoş vakit geçirdi. Hemşerilerinin yanına giden Özdemir, dalından kopardığı kirazlardan ikramda bulundu. Renkli görüntülere sahne olan programda “En hızlı kiraz yeme” ve “Ağızda kaşıkla kiraz taşıma” kategorilerinde yarışmalar düzenlendi. Heyecan ve coşku dolu dakikaların yaşandığı yarışmalarda başarılı olanlara hediyeler verildi.

Bağcılar’da Kiraz Festivali coşkusu

“SİZLERLE BİRLİKTE OLMAK HER ŞEYDEN KIYMETLİ”

Festivalde bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Özdemir, “Anadolu’nun adeta bir mozaiği olan ilçemizde Anadolu’muzdaki bütün dokuyu burada barındırmayı istedik. Bu açıdan 8 nostalji bahçemizden bir tanesi olan Kiraz Bahçesi’nde sizlerle birlikteyiz. Hava kapalı ama eğlencenin en üst seviyede olduğu bir günü hep birlikte icra ediyoruz. Yarışmalarımızla da günümüzü renklendirmiş olduk. Sizlerle birlikte olmak her şeyden daha kıymetli” dedi

KİRAZ BAHÇESİ’NDE 84 KİRAZ AĞACI BULUNUYOR

Bağcılar Belediyesi’nin başlattığı Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında Kirazlı’da 2 bin metrekare alan üzerine oluşturulan Kiraz Bahçesi’nde Napolyon ve Stargold cinsi 84 adet kiraz ağacı bulunuyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ