ESENYURT’TA KORONAVİRÜS İLE TOPYEKÜN MÜCADELE | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

ESENYURT’TA KORONAVİRÜS İLE TOPYEKÜN MÜCADELE

Koronavirüs önlemleri kapsamında ilçe genelinde çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Esenyurt Belediyesi, bu kapsamda ibadethane, kamu kurumları, okullar gibi toplu kullanım alanlarını günlük olarak dezenfekte ederek, kurulan istasyonlarda 19 bin 292 aracın dezenfeksiyonunu sağladı.

19 Aralık 2020 111 okunma
ESENYURT’TA KORONAVİRÜS İLE TOPYEKÜN MÜCADELE

Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde Koronavirüs ile mücadeleyi sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında, vatandaşların toplu kullanım alanları dezenfekte edilerek mikroplardan arındırılıyor. Sabahın erken saatlerde dezenfeksiyon işlemlerine başlayan ekipler, kurulan 2 adet araç dezenfeksiyon noktasında Aralık ayı itibariyle 19 bin 292 aracın dezenfeksiyonunu gerçekleştirdi. Ekipler, Esenyurt’ta hizmet veren 77 devlet ve 22 özel okul olmak üzere; 84 cami ve 5 cemevi, 11 özel spor kulübü, 11 kütüphane, 13 kreş, 43 mahallede bulunan tüm kıraathaneleri ve ilçedeki 43 derneği dezenfekte etti.

MEYDANLAR HER GÜN DEZENFEKTE EDİLİYOR

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına karşı oluşturduğu ekiple Esenyurt genelinde çalışmalarını aralıksız sürdüren müdürlük, meydanları her gün, belediye hizmet binasını ise haftada beş gün dezenfekte ediyor. Ekipler, ayrıca Esenyurt Devlet Hastanesi, Sürekli Eğitim Merkezi, kapalı caddeler, polis merkezleri, ilçe emniyet müdürlüğüne ait 93 araç, otobüs ve metrobüs durakları, ATM’ler ve üst geçitleri haftada 3 kez; Aile Sağlığı Merkezleri, 270 eczane, Kaymakamlık Binası, Bağımlılık Merkezi, Kızılay ek hizmet binası, Yaşlı Bakımevi, Göç İdaresi ve Yabancılar Şubesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasını haftada 2 kez; Özel sağlık kuruluşları, bankalar, 14 PTT şubesi ve Merkez Müdürlüğü, İSKİ, Posta Dağıtım Merkezi, muhtarlıklar, noterler, Müftülük ve Sosyal Hizmet Binasını da her hafta düzenli olarak dezenfekte ediyor. Müdürlük, Koronavirüs görülen binalarda, bina girişleri, asansörler, ortak alanlar ve daire girişlerinde de dezenfeksiyon çalışması yürütüyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ