Almanya nasıl kıskanmasın ! | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Almanya nasıl kıskanmasın !

Elektrikli araçlarda ÖTV artışını değerlendiren Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş "Almanya bir yandan bizi...

02 Şubat 2021 90 okunma
Almanya nasıl kıskanmasın !
Elektrikli araçlarda ÖTV artışını değerlendiren Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Almanya bir yandan bizi kıskanırken öte yandan elektrikli araç satışına teşvikte bulunuyor. ” dedi

Dünyada birçok ülke elektrikli araç satışına teşvik verirken Türkiye’de vergi oranları artırıldı. Bu durumu değerlendiren Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Almanya bir yandan bizi kıskanırken öte yandan elektrikli araç satışına teşvikte bulunuyor. ” dedi.

BTP lideri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Almanya bir yandan bizi kıskanırken öte yandan elektrikli araç satışına teşvikte bulunuyor. Biz de gün itibariyle %15 olan elektrikli araçlar ÖTV bedelini %60’a çıkardık. Almanya’nın ürettiği arabadan Almanya’dan daha fazla para kazanırsan adam kıskanır tabi…” ifadelerini kullandı.

Zam kararı resmi gazetede

Elektrikli otomobillerin özel tüketim vergilerinde ( ÖTV) değişikliği öngören Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararla, motor gücü 85 kW olan elektrikli araçların ÖTV oranı yüzde 3’ten yüzde 10’a yükseldi. Motor gücü 85 kW ile 120 kW arasında kalan elektrikli araçların ÖTV oranı da yüzde 7’den 25’e çıktı.

Yeni düzenleme ile birlikte, motor gücü 120 kW geçen elektrikli araçlarda ise yeni ÖTV oranı yüzde 60 olarak belirlendi. Bu gruptaki araçların eski ÖTV oranı ise yüzde 15’di.

Yeni ÖTV oranlarının, özellikle motor gücü 120 kW’ı geçen lüks segmet elektrikli araçların fiyatlarını daha fazla artırması bekleniyor

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ