Genco Erkal hayatını kaybetti | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Genco Erkal hayatını kaybetti

Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal, kan kanseri nedeniyle hayata veda etti. Erkal, bir süre önce veda mesajı yayımlamıştı. Usta oyuncunun cenazesine dair detaylar belli oldu

31 Temmuz 2024
Genco Erkal hayatını kaybetti

Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal’dan acı haber geldi. Bir süredir kan kanseriyle mücadele eden Genco Erkal, 86 yaşında vefat etti.

Genco Erkal, bir süre önce Nazım Hikmet’in şiiri ile veda mesajı yayımlamıştı:
Hoşça kalın dostlarım benim hoşça kalın.
Sizi canımda canımın içinde, kavgamı kafamda götürüyorum.
Hoşça kalın dostlarım benim hoşça kalın…
Resimlerdeki kuşlar gibi dizilip üstüne kumsalın, mendil sallamayın bana. İstemez…
Tek hecesiz elveda.

 

Genco Erkal’ın cenazesi cuma günü defnedilecek. Defin öncesi, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde bir veda töreni düzenlenecek.

Genco Erkal’ın hayatı, 2021’de yönetmen Selçuk Metin tarafından ‘Genco’ adıyla belgesel haline getirilmişti. Belgesel, usta oyuncunun kariyerine ve hayatına ışık tutmuştu.

Selçuk Metin, üzüntüsünü şöyle dile getirdi; Sahnede veda etmek istiyordu aslında. Hatta provasını bile yapmıştı Kıbrıs’taki bir oyunu öncesinde. Hiç durmadı ama hiç. Hep muhalifti, hayatta ters giden her şeye. Nazım’ın sesi oldu. Bir devir kapandı gidişiyle. Çok üzgünüm.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Genco Erkal’ı kaybetmenin üzüntüsünü şöyle dile getirdi: Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sanat camiasına başsağlığı dilerim.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, başsağlığı mesajında şu ifadelere yer verdi: Yaşamını yitirdiğini büyük üzüntüyle öğrendiğim ülkemizin yetiştirdiği en büyük tiyatro sanatçılarından Genco Erkal’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da hayatını kaybeden Genco Erkal’a rahmet diledi.

Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Hoşça kalın dostlarım benim” Koca bir çınardı Genco Erkal… Çok üzgünüz. Allah, rahmet eylesin.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise “Ülkemizin kıymetli sanatçılarından, Türk tiyatrosunun duayeni Genco Erkal’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullanarak Genco Erkal’a rahmet diledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ