Yeni infaz düzenlemesinde belli oluyor: Bir gün bile olsa hapis | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Yeni infaz düzenlemesinde belli oluyor: Bir gün bile olsa hapis

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın duyurduğu yeni infaz sisteminin ana hatları ortaya çıkmaya başladı. A-A+ AB ülkelerindeki ‘Rehabilitasyon’...

09 Ekim 2022 8 okunma
Yeni infaz düzenlemesinde belli oluyor: Bir gün bile olsa hapis

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın duyurduğu yeni infaz sisteminin ana hatları ortaya çıkmaya başladı.

AB ülkelerindeki ‘Rehabilitasyon’ sistemi Türkiye’de de uygulanacak. Buna göre, erteleme veya denetimli serbestlik kuralları yeniden belirlenecek. Suç işleyen birisi, bir gün bile olsa hapse girecek. İki yılın altındaki bazı suçlar erteleme kapsamından çıkarılacak, yeni infaz hesaplaması ile suçlu belli bir süre için hapiste kalacak. Cezasının bir bölümünü için de Avrupa’daki gibi kamu hizmetinde çalıştırma gibi yöntemler devreye sokulacak.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre,  AKP kaynakları, özellikle tehdit, hakaret gibi suçlardaki infaz sistemine göre suçlunun hapse girmediğini hatırlatarak “Toplumda infial uyandırıyor bu durum. Bunlarla ilgili belki bir ev hapsi de düşünülebilir. Bu tip suçlarda genelde erteleme, para cezasına çevirme gibi uygulamalar var. Yani cezası hapis cezası gerektirmeyen suçlarla ilgili bir düzenleme olacaktır. Suçu işleyip, hiçbir şey olmamış gibi dolaşamayacaklar. Değişik suç tiplerinde ceza miktarlarına bakmak suretiyle bir kısmında tam infaz, bir kısmında belli bir süre infaz olabilir, erteleme kalkabilir” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ