Yaşayan Miraslarımız Büyükçekmece’de buluştu | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Yaşayan Miraslarımız Büyükçekmece’de buluştu

Büyükçekmece’de Avrupa Kültürel Miras günleri kapsamında ‘’Yaşayan Miraslarımız Söyleşisi ve Kişisel Karma Sergisi’’ gerçekleşti. Kervansaray-Kurşunluhan'da yaşayan miraslarımız...

18 Eylül 2023 4 okunma
Yaşayan Miraslarımız Büyükçekmece’de buluştu

Büyükçekmece’de Avrupa Kültürel Miras günleri kapsamında ‘’Yaşayan Miraslarımız Söyleşisi ve Kişisel Karma Sergisi’’ gerçekleşti.

Kervansaray-Kurşunluhan’da yaşayan miraslarımız Müslüm Sümbül ve Mustafa Hisarlı’nın konuşmacı olduğu söyleşi ve kişisel karma sergisi sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Kültürel mirasların değerleri konuşuldu

Büyükçekmece’de somut ve soyut olmayan kültürel miras değerlerini daha iyi anlayabilmek ve korumak için Kültürel Miras ve Müzecilik konusunda Prof. Dr. Fethiye Erbay ile yaşayan hazinelerimiz söyleşisi, Mustafa Hisarlı ve Müslüm Sümbül ile Yaşayan Miraslarımız Söyleşisi ve Kişisel Karma Sergisi gerçekleşti. Söyleşinin ardından sanatseverler, Müslüm Sümbül ile Mustafa Hisarlı’nın gönül sazı dedikleri bağlama, plak ve kaset kayıtları, fotoğrafları, muazzam derlemelerin yapıldığı kayıt cihazı iki ozanın hayatına ışık tutan kişisel karma sergisini gezdi. Etkinlik finalinde Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün adına Fethiye Erbay, Müslüm Sümbül ve Mustafa Hisarlı’ya çiçek ve plaket takdim edildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ