ÜNİVERSİTE GİRİŞ YOLU BELEDİYESİ’NİN HAZIRLIK KURSLARINDAN GEÇİYOR | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

ÜNİVERSİTE GİRİŞ YOLU BELEDİYESİ’NİN HAZIRLIK KURSLARINDAN GEÇİYOR

Esenyurt Belediyesi’nin “Üniversite Hazırlık” kurslarına katılan öğrenciler, üniversite sınavında büyük başarı göstererek, Türkiye’nin prestijli üniversitelerine yerleşti. Esenyurt...

23 Ağustos 2022 11 okunma
ÜNİVERSİTE GİRİŞ YOLU  BELEDİYESİ’NİN HAZIRLIK KURSLARINDAN GEÇİYOR

Esenyurt Belediyesi’nin “Üniversite Hazırlık” kurslarına katılan öğrenciler, üniversite sınavında büyük başarı göstererek, Türkiye’nin prestijli üniversitelerine yerleşti.

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilen hazırlık kursları, üniversiteye girişin anahtarı oldu. Hazırlık kurslarına katılan bin 200 öğrenciden, 630’u bir bölüme yerleşirken, 100’den fazla öğrenci de üst düzey fakültelere kayıt yaptırma hakkı elde etti. Kazanan öğrencilerden 362 lisans, 274’ü ise ön lisans bölümlerine yerleşti. Ek kontenjanlar ile 260 öğrencinin daha bir bölüme yerleşmesi beklenirken, 11 öğrenci tıp, diş hekimliği ve eczacılık, 56 öğrenci mühendislik ve mimarlık, 3 öğrenci hukuk, 17 öğrenci psikoloji ve PDR, 34 öğrenci eğitim, 52 öğrenci fen-edebiyat, 137 öğrenci iktisadi, idari ve sosyal bilimler ve 171 öğrenci sağlık bilimleri fakültesini kazandı.

Öğrenciler üst seviyeden hazırlanıyor

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilen hazırlık kursları, her yönüyle eksiksiz eğitim hizmeti sağlıyor. 12. sınıf ve mezun grubu öğrencilerin eğitim gördüğü kurslardan, hafta içi mezun grupları, hafta sonu ise 12. sınıflar yararlanıyor. Bu kurslarda eğitim görmenin tek şartı Esenyurt’ta ikamet etmek. Ders kaynaklarının ücretsiz olarak dağıtıldığı kurslarda, her ay deneme sınavları da yapılıyor. Velilerle sürekli irtibat halinde olan kurum, öğrencilere rehberlik eğitimleri de veriyor. Öğrenciler kursa başlamadan önce seviye belirleme sınavı yapılarak sınıflara yerleştiriliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ