Site mağdurları teslim edilmeyen evleri için basın açıklaması yaptı | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Site mağdurları teslim edilmeyen evleri için basın açıklaması yaptı

ESENYURT'ta bir konut projesinden ev satın alanlar, inşaatın durdurulduğunu ve evlerinin teslim edilmediğini belirterek, şirket binası önünde...

12 Mart 2023 39 okunma
Site mağdurları teslim edilmeyen evleri için basın açıklaması yaptı

ESENYURT’ta bir konut projesinden ev satın alanlar, inşaatın durdurulduğunu ve evlerinin teslim edilmediğini belirterek, şirket binası önünde basın açıklaması yaptı. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, plaza önünde yaptığı açıklamada “Burada mağduriyet yaşanıyor. Tamamlama sigortası yapılmamış. Satışlar tapudan değil, şirket kağıdı ile yapılmış. Oysa bu kanundan önce bile yapılmış sözleşmelerin 1 yıl içinde bu kanuna uygun hale getirilmesi yasal zorunluluk. İnşaat sahipleri hala harekete geçmiyor” dedi.
Esenyurt’ta bulunan bir site projesinden konut satın alan onlarca kişi, evlerinin zamanında teslim edilmediğini iddia ederek, şirket binası önünde protesto gerçekleştirdi. Depreme dayanıksız evlerde oturmak zorunda kaldıkların belirten bazı mağdurlar, projenin bitirilerek konutların teslim edilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.
Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Elimde tuttuğum tüketici kanunu 2014 yılında yenilendiğinde bu inşaatlar daha yeni yapılıyordu. Bu kanuna göre, verilmesi gereken teminatlar verilmemiş. Burada mağduriyet yaşanıyor. Tamamlama sigortası yapılmamış. Satışlar tapudan değil, şirket kâğıdı ile yapılmış. Oysa bu kanundan önce bile yapılmış sözleşmelerin 1 yıl içinde bu kanuna uygun hale getirilmesi yasal zorunluluk. İnşaat sahipleri hala harekete geçmiyor. Mağdurlar çaresiz. Umutsuz şekilde burada gelip haykırıyorlar” dedi.

“ALIN TERİMİZİ GERİ İSTİYORUZ”
Basın açıklamasını okuyan Semra Kızıl, “Binlerce suç duyurusunda bulunduk hala bir çözüm gerçekleşmedi. Alın terimizi geri istiyoruz. Devletin bize sahip çıkmasını istiyoruz. İnşaatlar başlasın istiyoruz, evlerimizi istiyoruz” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ