Sezon açıldı, tezgahlar balıkla dolmaya başladı | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Sezon açıldı, tezgahlar balıkla dolmaya başladı

Denizlerde av sezonunun başlamasıyla tezgahlarda balık dolmaya başladı. Balıkçı Kenan Balcı balık fiyatlarının düşmesini beklediklerini söyledi. Dört...

02 Eylül 2022 7 okunma
Sezon açıldı, tezgahlar balıkla dolmaya başladı

Denizlerde av sezonunun başlamasıyla tezgahlarda balık dolmaya başladı.

Balıkçı Kenan Balcı balık fiyatlarının düşmesini beklediklerini söyledi.

Dört buçuk aylık aranın ardından denizlerde avlanma yasağı sona erdi. Yasağın kalkmasıyla birlikte balıkçılar dün gece saatlerinden itibaren açık denizlere yelken açtı. Balıkçıların denizlere çıkmasıyla tezgahlar da dolmaya başladı.

Konu ile ilgili konuşan Beylikdüzü’nde bulunan Balıkçı Kenan Balcı, sezonun başlamasıyla avlanma yasağının kalkmasından dolayı mutluluklarını da dile getirerek, “Halkımız acele ediyor ve yok diyor. Denizlerde balık fışkırıyor, yarın ucuzlayacak diyorum. Dün 100 lira 70 lira olan balık fiyatları bugün 40 lira – 50 liraya düştü. Şükürler olsun. Hamsi, palamut, sardalya. Halkımıza önerim var. Balığın cinsini irdelemesinler. Hangisi ucuzsa onu alsınlar çünkü o balık çok çıkmıştır ve ucuzlamıştır hem de çok lezzetlidir. Gemicilerimize çok teşekkür ederim. Balıklar canlı iken straforların içine koymuşlar ve üzerine buzları koymuşlar ki bu sıcakta balık tazeliğini kaybetmesin. Halkımız bir saat önce denizden çıkmış gibi afiyetle yesin ve üç gün sonra bir daha yesin diye. Dün fiyat yarı yarıya düştü. Yarından ümitliyim yarın dörtte bir fiyatına düşecek inşallah. Çünkü denizler çarşaf gibi tam balığın tutma zamanıdır” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ