Satın alma sahiplen | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Satın alma sahiplen

Satın almayalım, sahiplenelim E-devlet üzerinden barınaklardan hayvan sahiplenme uygulaması başladı. Bu sayede hem hayvanların oralarda unutulup yok...

11 Aralık 2022 16 okunma
Satın alma sahiplen

Satın almayalım, sahiplenelim E-devlet üzerinden barınaklardan hayvan sahiplenme uygulaması başladı. Bu sayede hem hayvanların oralarda unutulup yok olmaları engellenebilir hem de belediye barınaklarının şeffaf hale gelmesi sağlanır.  Barınaklar 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre, geçici yasam alanları olarak kabul ediliyor. Asıl amaç sokak hayvanının burada (tıbbi esaslara uygun şekilde) kısırlaştırılması, iyileştirilmesi, rehabilite edilmesi. Sağlığına kavuştuktan sonra da ‘kendi’ yasam alanına dönmesi. Yani sokağına, mahallesine, köyüne… Ormanlara, çöplüklere değil. Ancak ne yazık ki işleyiş bu şekilde yürümüyor. Barınaklar çoğunlukla hayvanların ölene kadar yasamak zorunda kaldığı hapishaneler olarak kullanılıyor. Geçen haftaki Hürriyet Pazar ekinde barınak gönüllüsü Türkan Ceylan ın arkadaşımız Uygar Taylan’a da belirttiği üzere, barınaklar şehirdeki bütün sokak hayvanlarının tıkılıp telef edildiği bir depo olmamalı. İste bu yüzden hayvan sahiplenirken tercihi barınaktakilerden ve sokaktakilerden yana kullanmak çok önemli. Bunu teşvik etmek için artık e-devlet uygulaması üzerinden hayvan sahiplenme imkânı sağlanmış. Henüz sadece üç belediye bu uygulamaya dahil; Ankara Keçiören, İstanbul Bağcılar ve Büyükçekmece barınakları. Kimlik bilgilerinizle e-devlete girip arama çubuğuna’ hayvan sahiplenme’ yazıyorsunuz. Seçtiğiniz belediyenin linkine tıklayarak sahiplenmeyi bekleyen hayvanların listesine ve bilgilerine ulaşıyor ve başvuru formunu dolduruyorsunuz. Hangi kuruma başvurduğunuza bağlı olarak değişen bir sürede barınak sizinle iletişime geçiyor. Ama başvuru yaptıktan sonra barınağı arayarak siz de sürecin daha hızlı ilerlemesi için gereken bilgileri alabilirsiniz. Hedef, daha fazla belediyenin bu uygulamaya girmesi. Bu sayede hem hayvanların orada unutulup yok olmaları engellenebilir, aslında olmaması gereken aşırı popülasyon azaltılabilir hem de belediye barınaklarının olması gerektiği gibi, şeffaf hale gelmesi sağlanır. !; Barınaklar her cins, her boy, her yaştan binlerce kedi-köpekie dolu. Onlardan birine evimizi, kalbimizi açmak hem onun hem bizim hayatımızı değiştirir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ