PEDALLAR SPOR İÇİN ÇEVRİLİYOR | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

PEDALLAR SPOR İÇİN ÇEVRİLİYOR

Esenyurt Belediyesi’nin bisiklet kursuna giden çocuklar, bisiklet sürmeyi ve trafik kurallarını öğrenmenin yanı sıra aldıkları kapsamlı eğitimle...

01 Şubat 2023 20 okunma
PEDALLAR SPOR İÇİN ÇEVRİLİYOR

Esenyurt Belediyesi’nin bisiklet kursuna giden çocuklar, bisiklet sürmeyi ve trafik kurallarını öğrenmenin yanı sıra aldıkları kapsamlı eğitimle yarışmalara hazırlanarak geleceğe umutla bakıyor.

İlçedeki çocuklara küçük yaştan itibaren spor sevgisini kazandırmaya çalışan Esenyurt Belediyesi’nin açtığı “Bisiklet” kursu yoğun ilgi görüyor. İlçe genelindeki parklarda verilen eğitim, Skate Park’ın da açılmasıyla daha kapsamlı şekilde devam ediyor. Çocuklar bu kursta; dengede kalmayı, trafikte bisiklet sürmeyi, bisiklet tamirini ve trafik kurallarını öğrenerek hem kendilerini geliştiriyor hem de bisiklet yarışmalarına hazırlanıyor.

“Kursumuza gelen çocuklar federasyon yarışmalarında”

Esenyurt Belediyesi’nde bisiklet antrenörlüğü yapan Furkan Can, eğitimlerin kapsamlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Parklarımızda eğitimlerimiz hız kesmeden devam etmekte. Şehitler Parkı’nda da ‘Skate Park’ açıldıktan sonra çocuklarla burada eğitim yapabilmek bizim açımızdan çok iyi, güzel etkinlikler yapmaya başladık. Bisikletliler olarak bu parkı da kullanabildiğimiz için gerçekten sevinçliyiz. Bisiklet binmeyi hiç bilmeyen çocuklarımıza öncelikle bisiklet binmeyi öğretiyoruz. Bununla birlikte diğer çocuklarımıza da trafik kurallarını, trafikte nasıl bisiklet sürülebileceğini, gece bisiklet sürdüğümüzde hangi ekipmanları kullandığımızı, kaskın önemini ve bisiklete dair tüm ayarları öğretiyoruz. Bisiklete nasıl binilirden ziyade, bisiklet sporcusu olmak isteyen çocuklara da eğitim veriyoruz. Daha önce kursumuza gelen çocuklar şu an federasyon yarışmalarında yarışıyorlar, bu anlamda gururluyuz Kursumuza yoğun bir ilgi var, tüm gençlerimizi davet ediyoruz” dedi.

“Hayâlim yarışmalara katılmak”

Esenyurt Belediyesi’nden aldığı kursla yarışmalara hazırlandığını söyleyen Furkan şunları ekledi: “Bir yıldır bisiklet kursuna gelmekteyim. Bu kurs sayesinde dengede durmayı, daha iyi bisiklet sürmeyi, trafikte nasıl kullanmam gerektiğini ve yolda grup halinde ilerlemeyi öğrendim. Burada sadece bisiklet sürmekle kalmayıp, bisiklet tamiratını da öğreniyoruz. En büyük hayâlim yarışlara katılmak, onun için buraya geliyorum.”

6-14 yaş arası çocuklar, Salı ve Perşembe günleri verilen “Bisiklet” kursuna merkezin 0212 699 51 55 telefon numarasını arayarak kayıt yaptırabilir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ