Ögrenciler Için Risk Teskil Eden Vinç Belediyeyi Harekete Geçirdi | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Ögrenciler Için Risk Teskil Eden Vinç Belediyeyi Harekete Geçirdi

Büyükçekmece’nin Çakmakli Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Ilkögretim Okulu bitisigindeki insaat çalismasinda kullanilan kule vinç ögrenciler açisindan risk olusturunca...

02 Mayıs 2024
Ögrenciler Için Risk Teskil Eden Vinç Belediyeyi Harekete Geçirdi

Büyükçekmece’nin Çakmakli Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Ilkögretim Okulu bitisigindeki insaat çalismasinda kullanilan kule vinç ögrenciler açisindan risk olusturunca Büyükçekmece Belediyesi harekete geçti.

Çakmakli Cumhuriyet Ilkögretim Okulu’nun yaninda baslatilan insaat çalismasinda kurulan vincin okulun üzerinden insaat malzemesi tasimasi okul yönetimi ve ögrenci velilerinde endise olusturdu. Çakmakli Cumhuriyet Ilkögretim Okulu yönetimi ve ögrenci velilerinden gelen uyari üzerine harekete geçen Büyükçekmece Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü, Imar ve Sehircilik Müdürlügü ve Zabita Müdürlügü ekiplerinin incelemelerinin ardindan insaat çalismalarina kisitlama getirdi. Insaat firmasi ile yapilan görüsmelerin ardindan mevcut kule vincin tasiyici kollari 10 metre kisaltildi. Vince switch monte edilerek, okul yönüne dönmesi engellendi. Insaatta vinç ile yapilacak çalismalar da ders saati bitisi sonrasinda saat 17:00 dan sonra yapilacak. Ayrica belediye ekipleri tarafindan insaat bölgesindeki denetimler de arttirildi.

“Yerinde kontrol ettik, tüm tedbirler alindi”

Konuya iliskin bir açiklama yapan Büyükçekmece Belediye Baskan Yardimcisi Ömer Kazanci, gereken tüm tedbirlerin alindigini belirterek “Çakmakli’da bulunan Cumhuriyet Ilkögretim Okulu ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ndeki velilerimizin belediyemize yapmis oldugu uyarilar neticesinde Çakmakli’da bu okullarin yanindaki devam eden insaat ile ilgili bulunan kule vinç ile ilgili belediyemizin Fen Isleri Müdürlügü, Imar Müdürlügü ve Zabita Müdürlügü ekipleriyle birlikte yerinde kontrol ettik. Kontrolden sonra bu vincin 10 metrelik kisminin sökülerek kaldirilmasi, araya swich konularak vincin dönüs seklinin okullarin üzerine gelmeyecek sekilde ayarlanmasi için firma yetkilileriyle görüstük. Bu çalismalar yapildi. Ayrica vincin kullanimini okullarin tatil oldugu saat 16.30’dan sonra 17.00’dan sonra vincin kullanilmasi gerektigi konusunda karar alindi. Oradaki insaat firmasi vinci çocuklarin okulu terk ettikten sonra 17.00’dan sonra kullanacaklar ve mesai saatlerini gece biraz daha uzattik. Aksam çalismasina daha çok agirlik verecekler. Bizim burada hiçbir çocugumuza bir zeval gelmemesi, hiçbir vatandasimiza zeval gelmemesi için gerekli bütün tedbirleri belediye olarak almis durumdayiz” seklinde konustu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ