Moda sokaklarında güvenlik kaygısı | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Moda sokaklarında güvenlik kaygısı

Modalılar, yaklaşık 40 gencin mesken tuttuğu sokakların yaşanmaz hale geldiğini söylüyor. Özellikle Neşe ve Kağnı isimli sokaklarda...

15 Ağustos 2022 7 okunma
Moda sokaklarında güvenlik kaygısı

Modalılar, yaklaşık 40 gencin mesken tuttuğu sokakların yaşanmaz hale geldiğini söylüyor. Özellikle Neşe ve Kağnı isimli sokaklarda ikamet eden mahalle sakinleri son dönemde artan taciz, tehdit ve saldırılardan dolayı çok tedirgin

11 Ağustos 2022 – 13:10

Moda Kültür Cemiyeti’nin kapısının açıldığı Neşe Sokağı ile bu sokağa bağlanan Kağnı Sokak’ta yaşayanlar, bir süredir sokakta yaşanan gürültü ve gerginlikten şikayetçi.

Yaklaşık 200 hanenin bulunduğu sokakta yaşayan gazeteci Tuğçe Yılmaz, bahar aylarından itibaren sokaktan gelen gürültünün sabaha kadar sürdüğünü ve katlanılamaz hale geldiğini ifade ediyor.

PENCERELERİNİ AÇAMIYORLAR

30 derece sıcakta pencerelerini dahi açamadıklarını söyleyen Yılmaz, “Yaklaşık bir yıldır süren bir durum. Geceleri apartman önlerinde oturmayla başladılar. Herkes apartman önlerinde oturduğu için bu civarda ses etmiyordu kimse, ama bir noktadan sonra gürültüler artmaya ve kendi aralarında kavgalar başladı” diyerek sorunun büyüdüğünü dile getiriyor.

Söz konusu gençlerin madde kullandıklarını söyleyen Tuğçe Yılmaz, geçtiğimiz günlerde kendi aralarında çıkan kavga nedeniyle polisin geldiğini, çoğu zaman çağırmalarına rağmen polisin gelmediğini de belirterek sorunun sürdüğünü vurguluyor: “Polis geldiğinde bu gençleri dağıtıyor, ama bir saat sonra başka bir grup geliyor. 30-40 kişilik bir ekipten söz ediyoruz. Instagram sayfaları dahi var. Biz İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak için beş kişi bir araya gelsek hemen polis gelir.”

“APARTMAN İÇİNDE UYUYORLAR”

Sokağı mesken edinen gençlerin 16-20 yaş aralığında olduğunu, sokağa koydukları koltukların üzerinde yattıklarını dile getiren Yılmaz, “Hatta spotçudan koltuk satın alıyorlar, orada uyumak için. Belediyeyi aramamız üzerine koltuklar kaldırılıyor, ama kaldırılmadığı zaman 2-3 gün kalıyor. Apartman girişlerinde, içlerinde de uyuyorlar” diye konuşuyor.

Tuğçe Yılmaz, sokağa park edilen araçların üzerine de çıktıklarını söylediği gençlerin araçların üzerine ve yine Kağnı Sokak’taki MODAFEN okulunun camlarına çeşitli müstehcen çizimler yaptıklarını ifade ediyor.

“YAŞLILAR ÇOK FAZLA KORKUYOR”

Mahallede yaşayan yaşça büyük komşularının bu durumdan çok fazla korktuklarını ve bu sokakları kullanmaktan kaçındıklarını söyleyen gazeteci Yılmaz, yerlerin sürekli kırık cam şişeleriyle dolu olmasından ve kedi evlerine verilen zarardan kaynaklı da sokakta yaşayan kedilerin artık sokakta barınamadığını dile getiriyor.

İTİRAZ EDENLER TEHDİT EDİLİYOR

Tüm bu sorunların giderek büyüdüğünün altını çizen Yılmaz, duruma ses çıkaran mahallelinin ise gençler tarafından tehdit edildiğini ve temmuz ayının sonuna doğru bir komşusuna saldırılmasıyla tedirginliklerinin arttığını belirtip, “Şu an barınamamaya doğru giden bir süreçteyiz.” diyor.

“SALDIRAN GENÇ HALEN SOKAKTA”

25 Temmuz günü söz konusu gruptaki bir kişinin saldırdığı S.K. isimli kadın ise yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “50 yıldır Moda’da oturan komşum, arkadaşım kedilere mama verirken kedilerin kulübesinin üzerinde oturan kıza ‘rica etsem kalkar mısınız’ deyince yüzüne tekme savurmuş, refleksle kendini kurtarmış. Ben arkadaşımın o korkmuş halini görünce gençlerle konuşmaya gittim. Burasının bir mahalle olduğunu söyleyerek, çok fazla ses olmamasını ve bizimle uyumlu olmaya çalışmalarını istedim. Bunu söyleyip yanlarından ayrılırken ‘seninle mi uğraşacağız, defol git başımızdan’ dediler. Ben de ‘uyum sağlayıp sağlamamak sizin tercihiniz, ancak burası bizim sokağımız’ deyince kız bana küfür etmeye başladı. Sakinliğimi koruyarak kendisiyle kişisel olarak konuşmadığımı belirterek, ‘rahatsız oluyorsan da mahalleden gidebilirsin’ dedim. Bunun üzerine ok gibi yaydan çıktı ve saçlarıma yapışıp beni yere çarptı.”

“Beni evire çevire dövdü. Ben kimseye vuramam. Karşımdaki 19 yaşında, ben 51 yaşındayım. Hayatta vuramam, benim için bir çocuk çünkü” diyen S.K. darp raporu alıp adli süreci başlattığını ve uzaklaştırma kararı çıkarttığını söylüyor. Ancak kendisine saldıran gencin halen sokağa gelmeye devam ettiğini belirterek, “Ben saat 16.30’dan sonra evimden tek başıma çıkamıyorum. Korkuyorum çünkü” diyor.

GÜVENLİK VE AYDINLATMA TALEBİ

Seslerinin duyulmasını isteyen Moda sakinleri, CİMER dahil birçok kuruma başvuruda bulunduklarını, caydırıcı olması için apartmanlarına kamera taktırmayı düşündüklerini belirterek, bekçi ve polislerin en azından devriye gezmesini, kaymakamlık ve belediyenin devreye girmesini ve sokağın aydınlatılmasını talep ediyorlar.

MUHTAR BEKÇİ TALEP ETTİ

Caferağa Mahallle Muhtarı Zeynep Ayman da yaşanan saldırılar sonrası emniyetten bekçi talep ettiğini söyledi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ