Liderlerin sıra dışı hayatları: Klozetiyle gezen de var, dışkısını toplatan da | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Liderlerin sıra dışı hayatları: Klozetiyle gezen de var, dışkısını toplatan da

Her ülke kendi liderini korumak için muazzam güvenlik tedbirleri uyguluyor. Uygulamaların kapsamı, şehir ve/veya ülke dışı ziyaretlerde...

23 Mayıs 2023 82 okunma
Liderlerin sıra dışı hayatları: Klozetiyle gezen de var, dışkısını toplatan da

Her ülke kendi liderini korumak için muazzam güvenlik tedbirleri uyguluyor.

Uygulamaların kapsamı, şehir ve/veya ülke dışı ziyaretlerde çok daha fazla genişletiliyor.

O uygulamalarla dikkat çeken liderlerin zaman zaman basının da gündemine gelen olağan dışı önlemlerini derledik:

“PUTIN TUVALETE KORUMALARLA GİDİYOR”

Özellikle Ukrayna saldırılarının ardından sıkılaştırılan önlemler kapsamında en dikkat çekenlerden biri, yemeklerle ilgili olanı… Putin’in tüm yemekleri özel bir ekip tarafından (her defasında) zehir testine tabi tutuluyor. (24 Temmuz 2014, Independent)

Putin’in geçtiğimiz yıl sosyal medyada gündem olan bir görüntüsünde tuvalete 6 koruma ile birden gittiği görülüyordu. Bu kayıt üzerine Putin’in her tuvalet sonrası, DNA örneği toplanmasının önüne geçmek için dışkısını toplattığı iddia edildi. Bu bilgi hiçbir zaman net olarak teyid edilemedi.

BUSH’UN TÜRKİYE ZİYARETİ

Dışkı toplatma iddiası, ABD eski Başkanı George W. Bush’un 2004 yılındaki Türkiye ziyareti için de yapılmıştı. Bush’un beraberinde özel bir klozetin getirildiği, sadece bu tuvaleti kullanacağı öne sürülmüştü. Yaşanan süreçteki bütün dışkı ve idrarın ise tekrar ABD’ye götürüleceğine dair iddialar basına yansımıştı.

KIM JONG UN’UN PORTATİF TUVALETİ

Rakiplerinin sağlık durumu hakkında bilgi edinip zayıf zamanlarını hedef almasını önlemek için Putin’e benzer bir strateji benimseyen Kim Jong Un’un portatif tuvalet ile seyahat ettiği söyleniyor. Bu tuvaletlerin, konvoyundaki her araçta bulunduğu iddia ediliyor.

KRALİYETİN TUVALET MESELESİ

Kraliçe Elizabeth’in de vefatına kadar her yere bir ‘Kraliyet tuvaleti’ ile gittiği, tuvalet kağıdı rulosunun dahi özel olduğu iddia ediliyordu. Oğlu Prens Charles bunu klozet kapağı olarak uyguluyor.

ABD Başkanları için Gizli Servis tarafından uygulanan güvenlik önlemlerinin yanı sıra halka açık yerlerde araç kullanma yasağı da yer alıyor. Bu yasak, J.F. Kennedy suikastı sonrası getirildi.

ABD Başkanlarından Barack Obama’nın ‘uziye dayanıklı takım elbise’ giymesi, basında geniş yer bulmuştu. Benzer bir takımı eski başkanlardan Ronald Reagan da kullanmıştı.

Hemen hemen bütün liderler seyahat ettikleri yerlere tüm mutfak ekipmanlarını ve lüzum halinde yemeklik ürünleri, hatta suları beraberinde götürüyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ