LİDERLER HAYIRLI İFTAR SOFRASI’NDA BULUŞTU | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

LİDERLER HAYIRLI İFTAR SOFRASI’NDA BULUŞTU

ylikdüzü Belediyesi’nin her yıl Kadir Gecesi’nde düzenlediği geleneksel Hayırlı İftar Sofrası, 8. kez kuruldu. 13. Cumhurbaşkanı Adayı...

18 Nisan 2023 142 okunma
LİDERLER HAYIRLI İFTAR SOFRASI’NDA BULUŞTU

ylikdüzü Belediyesi’nin her yıl Kadir Gecesi’nde düzenlediği geleneksel Hayırlı İftar Sofrası, 8. kez kuruldu. 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık binlerce kişi ile birlikte oruçlarını açtı. Tutulan oruçların ve edilen duaların kabul olmasını dileyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yaptığı konuşmada, “Ülkemiz ve insanımız epeydir zor zamanlardan geçti, geçiyor. Depremde kaybettiğimiz tüm canlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, tüm ülkemize başsağlığı diliyoruz. Gidenleri geri getirmek mümkün değil ama daha iyi bir yaşamı inşa etmek mümkün, biliyoruz. İşte bu yüzden, umutluyuz. Daha güzel bir ülke için, insan hayatının değer gördüğü bir düzen için, çocukların yüzünün güldüğü bir Türkiye için umutluyuz ve inanıyoruz. Çocukları mutlu, gençleri umutlu, adil bir düzeni kuracağız” diye konuştu.

 

Beylikdüzü Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Hayırlı İftar Sofrası’nın bu yıl 8’incisi düzenlendi. Binlerce kişinin aynı sofrada buluştuğu iftara; 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP İstanbul Milletvekilleri Özgür Karabat ile Turan Aydoğan’ın yanı sıra, il ve ilçe protokolü de katılım sağladı. Pazar İstanbul’da gerçekleşen iftarda dualar edilerek oruçlar açıldı. Kadir Gecesi’nin maneviyatının paylaşıldığı iftarda Neyler ve Defler grubu tasavvuf müziğinin güzel nağmelerini seslendirdi.

 

Çalık: Halil İbrahim Sofrası, halkımızın tüm kesimlerinin katılımıyla her geçen gün büyüyor

 

Tutulan oruçların ve edilen duaların kabul olmasını dileyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yaptığı konuşmada, “Her sene Beylikdüzü’nde kurduğumuz bu sofra, bize hep güzel duyguları yaşatıyor. Fakat bu seneki buluşmamızın ayrı bir anlamı da var. Ülkemiz ve insanımız epeydir zor zamanlardan, zor süreçlerden geçti, geçiyor. Depremde kaybettiğimiz tüm canlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, tüm ülkemize başsağlığı diliyoruz. Gidenleri geri getirmek mümkün değil ama daha iyi bir yaşamı inşa etmek mümkün, biliyoruz. İşte bu yüzden, umutluyuz. Daha güzel bir ülke için, insan hayatının değer gördüğü bir düzen için, çocukların yüzünün güldüğü bir Türkiye için umutluyuz ve inanıyoruz; çocukları mutlu, gençleri umutlu, adil bir düzeni kuracağız” diye konuştu. Ayrılığın gayrılığın olmadığı bir Türkiye hayali için yola çıkıldığını ifade eden Başkan Çalık, “Sayın Genel Başkanımızın kurduğu ve herkesi davet ettiği bu Halil İbrahim Sofrası, halkımızın tüm kesimlerinin katılımıyla her geçen gün büyüyor. Büyüdükçe

bereketi de, zenginliği de, muhabbeti de artıyor bu sofranın. Ülke olarak çok kritik bir dönemeçteyiz ve bu dönemeci ancak birlikte, el ele geçebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

İmamoğlu: 14 Mayıs’ta milletçe huzura ve berekete kavuşmayı diliyorum

 

“Evimde ve mahallemde olmanın huzurunu ve keyfini yaşıyorum” diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,

“Vatandaşlarımızla bu sofrayı paylaşmak çok kıymetli. Kadir Gecesi’nin o eşsiz manevi güzelliğini yaşadığımız Hayırlı İftar Sofrası, Beylikdüzü’nün geleneği haline geldi. Bizim bütün gayretimiz insanların barış ve sevgiyle buluştuğu bu cennet vatanda bir arada, huzurlu, mutlu, zengin şekilde yaşaması. İşte siyaset tam da bu anlamda yüce amaçlar için bir araçtır. Siyaseti bir amaç haline getirmek bu ülkeye çok derin zararlar ve yaralar veriyor. 14 Mayıs’ta milletçe huzura ve berekete kavuşmayı diliyorum. Bu anlamlı sofrada bizleri bir araya getirdiği için Beylikdüzü Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık’a teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Karamollaoğlu: Adalet olmadan bir ülkede barış olmaz

 

Ülkede barışı ve huzuru tesis edilebilmek için bir araya gelerek çalıştıklarını ifade eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu “Biz, toplumu bir arada tutan, barışı sağlayan, adaleti tesis eden bütün manevi meseleleri değerler olarak kabul ediyoruz. Bunun da başında adalet gelir. Adalet mülkün temelidir. Adalet olmadan bir ülkede barış olmaz, huzur olmaz. Ama onun hemen arkasından başka konular da gündeme gelir. Elbette dürüstlük olmak mecburiyetinde, elbette fedakarlık olmak mecburiyetinde. Diğer mecburiyetler ise yememek, yedirmemek, kamunun malına sahip çıkmak, onun yolsuzlukla heba edilmesine fırsat vermemek, israf etmemektir. Bu ahlaki ve manevi değerler ihya edilmeden bir toplumda huzur olmaz. Eğer bir toplumda adalet yoksa, bir toplumda yolsuzluk kural haline gelmişse, itibar kazanmak için israftan çekinmeme gibi bir tavır sergilenirse o ülkede sadece manevi yönden huzur olmadığı gibi maddi yönden de problemlerimiz çığ gibi büyür. Özellikle de siyasilerin bu konuyu önemseme mecburiyeti var. Eğer bir siyasi toplumdan önce kendi menfaatini, çevresini, kendisiyle beraber siyaset yapanları öncelerse oradan hayır çıkmaz. Bir toplumun maddi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için topyekûn bir seferberlik ilan etmek mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

 

“Biz bu ülkeyi bir bütün olarak kalkındıracağız”

 

Karamollaoğlu konuşmasının devamında, “Sayın Kılıçdaroğlu, her seferinde tekrar tekrar vurgu yapıyor. Biz bu ülkeyi bir bütün olarak kalkındıracağız. Edirne’den Kars’a, Hakkari’den Denizli’ye kadar bu ülkede hangi konumda bulunan insanlar varsa bütününü kalkındırmaya mecburuz. Bunun için elbette ciddi bir kalkınma hamlesi, sanayileşme hamlesi, teknolojide ilerleme hamlesi yapmaya mecburuz. Yeni müesseseler kuracağız, araştırma ve geliştirme yapacağız. Toplumun seviyesini, yaşantısını biraz daha ileriye çıkacak. Daha iyisini yapabilmek, daha gelişmişini yapabilmek için kolları sıvayıp sadece bir kişiye değil daha geniş, müteşebbislere imkan vermek mecburiyetindeyiz. Dünyada tek başımıza yaşamıyoruz. Komşularımız var, irtibatlı olduğumuz ülkelerimiz var. Bu ülkelerde şahsiyetli politika oluşturmak mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

Kılıçdaroğlu: Bu kültürün hamuru, saygıyla, sevgiyle, dayanışmayla yoğrulmuştur

 

13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise iftara katılanları selamlayarak başladığı konuşmasında Kadir Gecesi’nin önemine değindi. Kılıçdaroğlu, “Esmaül Hüsna’da yer alan yani Allah’ın doksan dokuz isminden biri olan Kadir kelimesinin anlamı güçlü, kudretli, diğer anlamı ise değer, kıymettir. Dolayısıyla bu gece, ortak değerlerimizi hatırlamaya, yaşayıp yaşatmaya da bir meseledir. Bizim

toplum olarak en önemli ortak değerlerimizden biri de beraber yaşama kültürümüzdür. Bu kültürün hamuru, saygıyla, sevgiyle, dayanışmayla yoğrulmuştur” diye konuştu. Türkiye’deki bir arada yaşama kültürüne değinen Kılıçdaroğlu, “Ülkemizin zenginliği, toplumumuzun çeşitliliğini besler. Ama sanki böyle değilmiş gibi uzun yıllardır çeşitlilik, uzlaşılamaz farklılıklar olarak topluma yansıtıldı. Farklılıklara yapılan vurgular toplumu ayrıştıran silahlara dönüştü. Kimlikler üzerinden toplumsal çatışma körüklenerek halk farklı gruplara çekildi. Biz Millet İttifakı olarak bu kutuplaşmayı kırmak, ülkemizi kimlik siyasetinden kurtarıp değer odaklı bir siyaset kültürünü yerleştirmek üzere yola çıktık” ifadelerini kullandı.

 

“Bu sofra denkliğin ve eşitliğin sofrasıdır”

 

Bir araya gelerek oluşturdukları Halil İbrahim sofrasında herkese yer olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu,

“Liderler olarak Halil İbrahim sofrasına oturduk. Halkımızı da adalet, eşitlik, hukuk, özgürlük ve hakça paylaşım için bu sofraya davet ettik. Milletimizin sofrasında sadece karınlar doymakla kalmıyor, bu sofrada birlik ve beraberliğimiz de güçleniyor. Bu sofrada açgözlülük yok, hırs yok, art niyet yok, kibir yok ama istişare var, dayanışma var, paylaşma var. Bu sofraya her oturan bilsin ki yanındakini de düşünür. Bu sofrada kimse lokmasını yutmadan ikinci lokmaya el uzatmaz. Aynı aşa kaşık salladığımız bu sofraya konan her şey nimetten görülür, israf edilmez. Milletimiz için kurduğumuz bu Halil İbrahim Sofrası birliğin ve sürekliliğin sofrasıdır. Dayanışmanın, paylaşmanın, tütmeye devam eden ocakların ve süren yaşamın sofrasıdır. Bu sofra denkliğin ve eşitliğin sofrasıdır. Yozlaşma, savurganlık, eşitsizlik ve adaletsizlik bu sofrada kendisine yer bulmaz. Bu sofranın bereketi aynı zamanda ülkemizin de bereketidir. Değer odaklı yaşam da bu sofrada filizleniyor dostlarım. Bu filizler fidan olacak, sonra çiçek açacak ve inanın baharların en güzeline hep birlikte kavuşacağız. Bu güzel ülkede gerilimin yerini huzur, çatışmanın yerini barış ve anlayış, düşmanlığı yerini ise kardeşlik alacak. Bir arada yaşama kültürümüz, tüm dini, etnik ve mezhepsel farklılıkları, çatışma unsuru haline getiren kirli siyasete galip gelecek. Mübarek Kadir Gecesi’nde bu güzel iftarı düzenleyen ve burada buluşmamıza vesile olan Beylikdüzü Belediyesi’ne ve değerli başkanı Mehmet Murat Çalık’a, yıllar evvel bu geleneği burada başlatan sevgili dostum, arkadaşım Ekrem Başkan’a yürekten teşekkür ediyorum. Allah ettiğimiz tüm duaları kabul ets

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ