Küçükçekmece Belediyesinden kırtasiye yardımı | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Küçükçekmece Belediyesinden kırtasiye yardımı

Küçükçekmece Belediyesi, okulların açılmasına sayılı günler kala, kırtasiye paketi yardımıyla ailelerin ve öğrencilerin yüzünü güldürüyor. İhtiyaç sahibi...

08 Eylül 2022 23 okunma
Küçükçekmece Belediyesinden kırtasiye yardımı

Küçükçekmece Belediyesi, okulların açılmasına sayılı günler kala, kırtasiye paketi yardımıyla ailelerin ve öğrencilerin yüzünü güldürüyor. İhtiyaç sahibi 3 bin öğrenciye yapılan çanta ve kırtasiye yardımı paketinde çocukların yıl boyunca ihtiyaç duyacakları pek çok okul araç gereci yer alıyor. Kırtasiye yardımı, Küçükçekmece’de yıl boyunca devam edecek.

Eğitimde fırsat eşitliği hedefiyle eğitim yatırımlarını sürdüren Küçükçekmece Belediyesi, kırtasiye desteğini Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütüyor. Sosyal yardım alan dar gelirli vatandaşlar başta olmak üzere yapılan başvurular ekipler tarafından incelenerek ihtiyaç sahibi aileler tespit ediliyor ve randevu oluşturuluyor.

Dikici: 3 Bin aileye kırtasiye yardımı yapıldı

Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü İlyas Dikici, “İnsanların ihtiyaçlarını karşılayarak, özellikle ekonomik sıkıntıların had safhaya geldiği bu günlerde bu ailelerimizin çocuklarına bir nebze yardım ediyorsak mutlu oluyoruz. Şu ana kadar 3 bin aileye kırtasiye yardımı yapıldı. Başvurular çok fazla. Biz bunların arasından bir eleme yöntemiyle sosyal inceleme kriteriyle ihtiyaç sahibi aileleri belirleyerek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Randevu sistemiyle çalışıyoruz. Çünkü buraya gelen insanların ihtiyaçlarını birçok yere göstermek, duyurmak ve aslında onları aslında bir nebze rencide etmek istemiyoruz. Bu işi Başkanımız Kemal Çebi’nin talimatıyla doğru bir şekilde yürütmek istiyoruz. Dolayısıyla mağazaya gelip kendilerini ihtiyaç sahibi aile konumunda hissetmelerini istemiyoruz. İhtiyaç sahibi olan aileler,  normal bir mağazaya gidip alışveriş yapan bir vatandaş gibi gelip randevusu olduğunda elbisesini, ayakkabısını alarak kırtasiye ihtiyaçlarını gideriyorlar” diye konuştu.

“Bizim üzerinde durduğumuz nokta dayanışmayı güçlendirmek”

Yıl içerisinde yardımların devam edeceğini vurgulayan Dikici, “  Biz bu aya kadar yaklaşık 11 bin 500 parça ürün verdik ailelerimizin çocuklarına. Yardımlarımız devam edecek. Bu sadece eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte kriterini belirlediğimiz ailelerin çanta ve kırtasiye ihtiyaçlarını giderme yardımı. Ama yıl içerisinde de başvuru ve tespiti yapılmış olan ailelerin hepsine hem kırtasiye hem kıyafet yardımları tedarik edilecektir. Bu yardımlar dayanışmanın bir parçası. Aslında en önemli tarafımız, bizim üzerinde durduğumuz nokta dayanışmayı güçlendirmek. Bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak da kabul edebiliriz. Dar gelirli ailelerimiz bizlere başvuru yapabilirler. Diğer ailelerimizden de ricamız; ellerinde bulunan sıfır ve sıfıra yakın ürünlerinizi ya da bağışlamak istediğiniz herhangi bir ürünü Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze gelip bağışlarsanız onlara bir kardeş, onlara bir arkadaş, onlara bir aile olmuş olursunuz. Dolayısıyla dayanışma daha fazla güçlenmiş olur” diye konuştu.

Başvurular, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapılıyor

Küçükçekmece Belediyesi’nin kırtasiye desteğinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri 444 4 360 numaralı telefondan bilgi alarak, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilirler.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ