İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız Kars Kültür Evi’ni ziyaret etti | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız Kars Kültür Evi’ni ziyaret etti

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Kars Kültür Evi’ni ziyaret etti. Karslı vatandaşlardan destek istediğini ifade eden Yıldız, “Sadece evinizdeki oylarınızı değil, hemşehrilerimin çıkıp komşularına kadar gitmelerini, arkadaşlarını aramalarını, kimi tanıyorlarsa onlara ulaşarak bunları anlatmalarını istiyorum. Esenyurt’un kendi öz evladının geldiğini, Esenyurt’un sadece ithal adaylarla değil, kendi öz evlatlarının da yönetebileceğini anlatmanızı istiyorum” dedi

02 Mart 2024 86 okunma
İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız Kars Kültür Evi’ni ziyaret etti

Yİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Kars Kültür Evi’ni ziyaret etti. Karslı vatandaşlardan destek istediğini ifade eden Yıldız, “Sadece evinizdeki oylarınızı değil, hemşehrilerimin çıkıp komşularına kadar gitmelerini, arkadaşlarını aramalarını, kimi tanıyorlarsa onlara ulaşarak bunları anlatmalarını istiyorum. Esenyurt’un kendi öz evladının geldiğini, Esenyurt’un sadece ithal adaylarla değil, kendi öz evlatlarının da yönetebileceğini anlatmanızı istiyorum” dedi.

 

İYİ Parti’den Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Kars Kültür Evi’ni ziyaret ederek Karslı vatandaşlarla bir araya geldi. Muharrem Yıldız, “Biz daha projelerimizi bile anlatmadık ama ona rağmen ciddi bir algı var. Sahalara bugün indik ama sanki 3 aydır sahadaymışız gibi her tarafta bizim ismimiz konuşuluyor, bu tabi ki iyiye işaret. Biz Esenyurt’u iyileştirmek adına çok iyi bir kadro kurduk. Bu kadroda sadece İYİ Parti’li, MHP’li, AK Parti’li, CHP’li gibi bir parti üzerinden hareket etmedik. Belki herkes dedi ki; ‘MHP’li, ülkücü kökenli bir aday olan Muharrem Yıldız, bir de Karslı, ya Karslılardan bir liste oluşturur ya da milliyetçi bir liste oluşturur.’ Bizim bugün çıktığımız kadro hemen hemen Esenyurt’un bütün katmanlarından oluşuyor. Alevisi, sünnisi, kürdü, Türk’ü ve Esenyurt’ta yaşayan göçmeni, Karadenizli, Egeli, Karslı, Ardahanlı hepsinin olduğu bir liste ve kadroyla yola çıktık. Yani biz Esenyurt ittifakıyla yola çıktık. Onun için belki de diğer siyasi partilerin ikisi çok tedirgin, ‘acaba biz bu İYİ Parti’nin önünü nasıl kapatırız, İYİ Parti’ye nasıl engel oluruz ki İYİ Parti ya aradan sıyrılacak ya da birimize çok ciddi bir bedel ödetecek’ diye bir endişe almış. Bizim derdimiz bu değil. Biz birilerine seçim kazandırmak veya kaybettirmek derdinde olmadık. Esenyurt kaybetmesin istiyoruz. Esenyurt’taki kardeşlik hukukumuza zarar gelmesin. Çünkü biz Esenyurt’ta 81 ilin insanları ile bir arada yaşıyoruz. Buradaki kutuplaşmayla birlikte biz kardeşlik hukukumuz bozulur diye endişemiz var. Biz kardeşliğimize zarar gelmesin, bir arada yaşayalım, ayrıştırmadan kucaklaştıracağımızı, Esenyurt’ta birleştiren bir aday olacağız. Biz Esenyurt’a 1986-1987’li yıllarda geldik, hepimiz burada yurt ve mülk sahibi olduk. Çoluğumuza çocuğumuza burada gelecek hazırladık. Mezarlarımız, evimiz, işimiz burada. Buradan da gidecek başka yerimiz yok. Olmadığına göre de buraya gelen insanlarla da akraba gibi bir komşuluk varsa bunu da bahsedilen siyasilerin hayallerine ve egolarına teslim etmemek gibi bir duruşumuz olacak. Bunun için bütün hemşehrilerimden destek istiyorum” dedi.

 

“HEMŞEHRİLİK ADINA ÇOK DOĞRU BİR KARAR VERMİŞTİM”

Yıldız, “Bütün hemşehrilerim ideolojimize ve fikrimize bakmadan, sağı ve solu ayırt etmeden bize çok ciddi katkılar sağladı. Bir hemşehrim başka bir partiden aday olmuşsa eğer orada ben aday değilsem çok rahat şekilde oy kullandım, kullanabilirim de. Bana destek oluyorsa çıkan adaya da ben üzerime düşeni yaptım, yaparım da. Bundan gocunmadım. Esenyurt’ta adaylaşma sürecinde ulusal basından bir grup o zaman bizi aradı, ‘adaylığınız henüz açıklanmadı fakat CHP’den bir hemşerinizin aday olma ihtimali var. Eğer aday olursa siz aday olacak mısınız?’ diye bize sorular sordular. Ben çok açıkça söyledim; ben daha adaylığımı açıklamamışım. ‘Eğer bir hemşerimiz CHP’den aday olursa adaylığımı kabul etmeyeceğim ve o hemşehrimizin aday olmasına engel olmayacağım’ dedim. Bunu da ulusal basında haberleştirdiler. Sağ tarafta milliyetçilikle ilgili siyaset yapmış bir insanın böyle bir basın açıklaması yapması baktığınız zaman anlaşılmayan bir durum gibi olabilir ama hemşerilik adına çok doğru bir karar vermiştim” diye konuştu.

 

“CİDDİ BİR FARKLA BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Karslı vatandaşlardan katkı beklediğini ifade eden Yıldız, “Sizlerden katkı bekliyorum. Sadece evinizdeki oylarınızı değil, hemşehrilerimin çıkıp komşularına kadar gitmelerini, arkadaşlarını aramalarını, kimi tanıyorlarsa onlara ulaşarak bunları anlatmalarını istiyorum. Esenyurt’un kendi öz evladının geldiğini, Esenyurt’un sadece ithal adaylarla değil, kendi öz evlatlarının da yönetebileceğini ve onlardan daha genç, projeleri olan, Esenyurt’un dününü, bugününü bilen geleceğini de planlama becerisi olan birisi olduğumu anlatmanızı istiyorum. Bunları anlatarak biz belki de herkesi şok ederek ciddi bir farkla başarılı olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ