İstanbul perişan oldu | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

İstanbul perişan oldu

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde binlerce insanın üst üste ve dip dibe tren beklemesi izdihama neden oldu...  ...

23 Nisan 2023 233 okunma
İstanbul perişan oldu

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde binlerce insanın üst üste ve dip dibe tren beklemesi izdihama neden oldu…

 

İstanbul’da her sene büyük bir keyifle yapılan bayram gezileri,artan nüfus ve yoğun kaçak göçmenin yanı sıra turistlerle birlikte eziyete dönüştü.

Toplu ulaşımın da ücretsiz olması Marmay’ın özellikle Sirkeci’de kilitlenmesine neden oldu.

 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde binlerce insanın üst üste ve dip dibe tren beklemesi izdihama neden oldu.

Güvenlik sorununu da beraberinde getiren durumla ilgili bir Twitter kullanıcısının bu durumu eleştiren “Tramvaylar bozuk, Marmaray Allah’ına kavuşmuş (Marmaray yanmış) Vapurlara bakan görevli yok millet binmek için denize düşecek. Üsküdar, Eminönü, Paşabahçe, ve meydanlarda ki otobüs durakları insan fışkırıyor. İstabul nüfusu 20 milyonda 9 milyonu dışarı çıkmış” sözleri dikkat çekti.

Berat Adem Çelik isimli Twitter kullanıcısına yanıt veren yazar Yiğit Güral ise bu durumun neden kaynaklandığını şu sözlerle açıkladı:

“Bugün annemi Gülhane Parkına götürüp lale ve bahar gezme görme hatasına düştük. Sarayburnu’nda savaş gemimiz de ziyarete açılmış meğer. Hem onun kalabalığı hem de onun 4 katı göçmen nüfusu ile hiçbir yerde adım atacak yer yoktu. Gülhanenin bir ucundan giren kalabalık öbür ucundan Sarayburnu’ndan çıkmaya çalışırken o kapıda sıkıştı. Geri dönüp girişten çıkmak isteyenler de Sultanahmet yönünde sıkıştı. Düdüklü bekçiler; insanlar lalelere lap lap basıp içinde fotoğraf çekmesin diye sinir hastası olmuşlardı, kontrol edilemez delirmiş bir lalelere basa basa fotoğraf çekilelim tayfası vardı ki sayısı onbinlerdi ve asla söz dinlemiyorlar. Bu arkadaş göçmen sorununa ve delirmiş bir çekirge istilasına benzeyen bu çılgın kalabalığa değinmeden toplu taşıma konusuna girebiliyorsa buradaki kalabalıktaki hiç kimseye değmeden de geçip gidebilir bence. Biz bugün çevremizi saran kalabalıklarda tek bir Türkçe kelime duyamadık. Yarın ulusal egemenlik bayramı. Arz ederim.”

Odatv.com

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ