Genç liderin söylemleri siyasete yön veriyor | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Genç liderin söylemleri siyasete yön veriyor

ürk siyasetinin en genç genel başkanı olan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş olaylara getirdiği...

29 Temmuz 2021 75 okunma
Genç liderin söylemleri siyasete yön veriyor

ürk siyasetinin en genç genel başkanı olan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş olaylara getirdiği bakış açısı ile hem içerde hem de dışarda takip ediliyor.
Bu durumun son örneği mülteci sorunu konusunda oldu.
26 Haziran 2021 tarihinde partisinin Esenyurt İlçe Kongresi’nde konuşan Hüseyin Baş, Avrupa Birliği, “’Türkiye 2024 yılına kadar Suriyelileri içeride tutsun 3,5 milyar Euro vereceğiz” diyor. Bize öyle bir başkan lazım ki Avrupa’ya dönüp şunu diyecek, “Ey Avrupa Suriyelileri sen al biz sana 5 milyar Euro verelim.” Koca bir tarihe sahip olan Türk milletini uluslararası arenada dilenci ettiler. Niye yaptılar bunu? Çünkü ellerinde ekonomi diye hiçbir şey yok, anlatacakları – yapacakları hiçbir şey yok. Ne ekonomiyi düzeltebildiler, ne sosyal adaleti sağlayabildiler, ne eğitimi düzeltebildiler, ne hukuku düzeltebildiler… Hiçbir şey yapamadılar. Nereye el attılarsa bozdular gittiler.” demişti.

Akşener de aynı şeyleri söyledi

BTP liderinin bu sözleri yaklaşık 1 ay sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından da tekrarlandı. Bitlis’te konuşan Akşener, “Avusturya Başbakanı, densiz adam, demiş ki, ‘Bütün göçmenler, Afganlar Türkiye’de kalsın, biz de para verelim.’ Ben burada Bitlislilerin huzurunda Avusturya Başbakanı olan arkadaşa diyorum ki; Biz size 3 milyar avro verelim arkadaş, sen bizdekilerin tamamını al” ifadelerini kullandı.

KKTC açılımı

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın dış politika konusundaki görüşleri de liderlere yol gösterici oluyor.
Hüseyin Baş Aralık 2020’de Azerbaycan’ın Karabağ Zaferi ile ilgili yaptığı açıklamada da kutlamalara KKTC’nin de davet edilmesi gerektiğini belirtmişti. Türkiye, Azerbaycan ve KKTC için 3 devlet tek millet vurgusu yapan BTP lideri, “Karabağ Zaferi kutlamalarına KKTC devleti de cumhurbaşkanlığı düzeyinde davet edilmelidir. Haydi, KKTC’yi tanıdığımızı, bir kez daha dünyaya gösterelim” demişti.

3 devlet tek millet

BTP liderinin 3 devlet tek millet vurgusu açıklamasından aylar sonra KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından da dillendirildi.
20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı yıl dönümü kutlamaları için Lefkoşa’ya giden Azerbaycan heyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la görüştü. Görüşmelerde yer alan Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, “Artık tek millet 3 devlet var, diyebiliriz” yorumunu yaptı.
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar da 20 Temmuz kutlamalarına Azerbaycan heyetinin de katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve  “Üç devlet tek millet olduğumuzu dünyaya bir kez daha gösterdik” dedi.

ÖTV’yi kaldıracağız açıklaması gündem olmuştu

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş Özel Tüketim Vergisi’ni (ÖTV) kaldıracağız açıklaması da siyasette gündem oluşturmuş hem iktidar kanadı hem de muhalefet kanadında büyük yankı uyandırmıştı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ