Eski sevgilisinin fotoğrafını silmeyen 4 yıl hapis yatabilir | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Eski sevgilisinin fotoğrafını silmeyen 4 yıl hapis yatabilir

İstanbul'da yaşayan bir kadın, ayrıldığı erkek arkadaşından, beraber çekildikleri fotoğraflarını Facebook'tan kaldırılmasını istedi. Ancak şahıs "O fotoğraflar...

17 Eylül 2022 5 okunma
Eski sevgilisinin fotoğrafını silmeyen 4 yıl hapis yatabilir

İstanbul’da yaşayan bir kadın, ayrıldığı erkek arkadaşından, beraber çekildikleri fotoğraflarını Facebook’tan kaldırılmasını istedi. Ancak şahıs “O fotoğraflar benim, ister silerim ister silmem. Sana hesap vermem” diyerek bu talebi reddetti.

Bunun üzerine kadın, özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini savunarak, eski sevgilisine dava açtı.

İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, fotoğrafın ayrıldıktan sonra rıza dışında Facebook’a yükleyip yüklemediğinin tam olarak tespit edilemediğini belirterek, sanığın beraatına karar verdi.

Yapılan itiraz sonrası dosya Yargıtay 12. Ceza Dairesi’nin önüne geldi.

YARGITAY KARARI BOZDU

Daire “Fotoğrafların paylaşılma tarihinin bir önemi yok. Sanık, özel hayatın gizliliğini ihlalden cezalandırılmalı” kararını vererek, hükmü bozdu. Fakat mahkeme kararında direndi.

Bu sefer dava Yargıtay Ceza Genel Kuruluna uzandı. Kurul da bu direnme kararını bozarak şunu kaydetti: Fotoğrafların kaldırılmaması özel hayatın gizliliğinin ihlal etmez ama ‘verileri hukuka aykırı olarak yayma’ suçunu oluşturur. Bunun cezası da 2 yıldan 4 yıla kadar hapistir. Sanık bu suçtan yargılanmalıdır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ