Bunu nasıl yaparsınız? | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Bunu nasıl yaparsınız?

İ.Ü. Veterinerlik Fakültesi’nin sokak hayvanlarını kaderine terk etmesine tepki.

17 Kasım 2020 342 okunma
Bunu nasıl yaparsınız?

İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Avcılar Kampüsü’ndeki sokak hayvanları için öğrenciler bir araya gelerek bir metin hazırladılar.

Veterinerlik Fakültesi’nin burada olması nedeniyle de sokak hayvanlarının buraya bırakıldığının anlatıldığı yazıda, üniversite yönetiminin sokak hayvanları ile ilgilenmediği ve hayvanların kaderine terk edildiğine dikkat çekildi.

Sokak hayvanları için üniversite öğrencilerinin hazırladığı yazı şöyle:

“Bu yazının amacı sokak hayvanlarının “sesi olmak” istememiz. Onlara düşkün gözüyle bakanlara, muhtaç oldukları için ilgilenenlere, sevap olduğu için yardım etmeyi düşünenlere, ilgilenenlerin cennete gideceğini söyleyenlere söyleyecek sözleri var. Sokak hayvanlarına acınıldığı için değil; onlarında biz “insanlar” gibi eşit yaşam hakları olduğu için ve onların sorunlarını sizlere anlatmak için bu yazıyı yazma onlar adına sizlere yazma zorunluluğum doğdu! Evet, konu sokak hayvanları ve onların yaşam, beslenme, barınma, tedavi ve rehabilitasyon haklarının nasıl çözüleceği konusu. Tabi, bir diğer taraftan “biz insanlara bile yaşatılan veya reva görülen eşitsiz yaşam koşulları karşısında, “sokak hayvanların hangi haklarından söz edebiliriz?” diye, düşünecek kişilerde olabilir. Ancak, insanoğlunun örgütlü bir şekilde davranarak eşit yaşam koşullarına sahip olmak için hak arama mücadelesi içine girmesi, mümkün iken; hayvanların örgütlü bir yaşam mücadelesi ancak bir sürü kurup, başka hayvanların canına kastetmek zorunda bırakılması içgüdüsü arasında bir seçenekleri yoktur. Sokak yaşamında güçlünün güçsüzü yok ettiği bir durum karşısında başka ne yapılabilir ki; değil mi?

VETERİNERLİK FAKÜLTESİ HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİ GÖRMEZDEN GELİYOR

Sokak hayvanlarının yaşam hakkı için sizlere bir vak’a ile durumu örneklemek istiyorum. Uzun bir süredir İstanbul Üniversitesi (şimdi;Cerrahpaşa) Avcılar Kampüsü’nde bulunan ve farklı belediyelerce kampüs alanına bırakılan (kısırlaşlaştırılan hayvanların küpe şekil ve renkleri farklıdır) veya hayvan sahiplerince sahiplenilip sonra terk edilen hayvanların kampüste yaşadığı daha doğrusu “yaşamaya mecbur bırakıldığı bir hayatın” artık sessiz kalınamaz duruma geldiğidir. Tabi bilenler için ilk sorulacak soru; “Avcılar kampüsünde bulunan Veteriner Fakültesi yönetimi neden terk edilen sokak hayvanlarının; tedavileri, bakımları, beslenmeleri ve de rehabilitasyonlarıyla ilgilenmediğidir. Ya da üniversite yönetimi, kampüs koordinatörlüğü ve Veteriner Fakültesi Hastanesi Başhekimliğinin neden sokak hayvanlarını görmezden geldiğidir. Tabi diğer bir husus ise Veteriner Fakültesi’nde çalışan veteriner hekimler hipokrat yemini etmeselerde; Veteriner Hekim olma “yemini” hayvanların yaşam hakkını etik değerler üzerinde korumalarını gerektirmez mi?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ