Benim Mahallem Projesi ile deprem bölgesindeki 1000 çocuğa psikolojik ve sosyal içerikli eğitim desteği | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Benim Mahallem Projesi ile deprem bölgesindeki 1000 çocuğa psikolojik ve sosyal içerikli eğitim desteği

Akçansa, deprem felaketinden etkilenen Kahramanmaraş’ta Nisan ayı itibarıyla başlattığı ‘Benim Mahallem’ projesi ile çocuklara destek veriyor. Sabancı...

05 Mayıs 2023 192 okunma
Benim Mahallem Projesi ile deprem bölgesindeki 1000 çocuğa psikolojik ve sosyal içerikli eğitim desteği

Akçansa, deprem felaketinden etkilenen Kahramanmaraş’ta Nisan ayı itibarıyla başlattığı ‘Benim Mahallem’ projesi ile çocuklara destek veriyor.

Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında depremden etkilenen çocuklar için umutlu bir gelecek kurmak amacıyla başlanan ‘Benim Mahallem’ projesi, TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) iş birliğinde devam ediyor.

Halihazırda eğitimlerin yoğun şekilde sürdüğü proje ile depremden etkilenen tüm illerde çocukların eğitim ve gelişimlerine destek olunması hedefleniyor.

Uzman psikologlar tarafından 5-18 yaş arası 1000 çocuğa verilen psikolojik ve sosyal içerikli eğitimlerin yanında, onların ruhsal ve bedensel gelişimlerini destekleyecek özel aktiviteler de gerçekleştirildi.

Türkiye’nin en geniş katılımlı sosyal sorumluluk hareketi Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında çalışmalarını başlatan Akçansa, Benim Mahallem Mobil Eğitim Tırı ile depremden etkilenen çocukların yanında yer alıyor.

Nisan ayı içinde 5-18 yaş grubu 1000 çocuğa TOÇEV’in uzman psikologları tarafından verilen psikolojik ve sosyal içerikli eğitimlerin yanında, çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerini destekleyecek özel çalışmalar hayata geçirildi, çocukların soruları cevaplandı.

Okul öncesi, okul dönemi ve lise dönemi psikoeğitim içeriğinin yanında, aralarında masal anlatıcılığı, doğa pedagojisi ve beden perküsyonu gibi eğitici ve geliştirici aktivitelerin de yer aldığı eğitimler çocuklar tarafından ilgiyle karşılandı.

Eğitimci psikologlar, ilkokul, ortaokul ve lise grubundaki çocuklarla 12’şer kişilik gruplar halinde çalışmalar gerçekleştirdi. Proje kapsamında depremden etkilenen illerdeki çocuklara ulaşılarak eğitimlerine destek olunması hedefleniyor.

 “Benim Mahallem ile pırıl pırıl gençlerimizin yarınlarını aydınlatmak için sahadayız”

Depremin yaralarını sarmak için Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında çalışmalarına devam ettiklerini; Benim Mahallem projesi ile deprem bölgesindeki çocukların yanlarında olmayı en öncelikli sorumlulukları olarak gördüklerini ifade eden Akçansa Genel Müdürü Vecih Yılmaz şunları söyledi; “Ülke olarak acısını yüreğimizde yaşadığımız deprem felaketinden etkilenen çocuklarımız, gençlerimiz için sahada olmayı, eğitimlerine katkı sunmayı çok önemsiyoruz. Yedinci yılına giren ve TOÇEV iş birliğinde sürdürdüğümüz Benim Mahallem projemiz ile bölgedeki çocuklarımızın yarınlarını aydınlatmak için sahada el ele, gönül gönüleyiz. Gençlerimize yatırımın, kalkınmaya, daha güzel yarınlara yatırım olduğuna yürekten inanıyoruz. Bu doğrultuda verdiğimiz eğitim programlarımızın yanında, kurduğumuz kütüphane ve oyun alanlarında da çocuklarımızla bir arada olmaktan, onların yüzlerini güldürmekten mutluluk duyuyoruz. Çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam edeceğiz. Bu vesileyle bir kez daha depremden etkilenen tüm bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”.

TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun ise şunları söyledi; “TOÇEV olarak en büyük hedefimiz, projelerimizin çocuklarımızın ihtiyaçlarının karşılığı olması… Bu bilinçle 2015 yılından itibaren Akçansa’yla Benim Mahallem projemizi sürdürüyoruz. Farklı yaş grupları ile yaptığımız projelerle çocukların hayatındaki farklı alanlara dokunuyor ve onların ihtiyaçlarına çeşitli konularla çözüm bulmayı amaçlıyoruz. Ülkemizi derinden üzen deprem felaketinin ardından projemizi yepyeni içeriklerle tekrar oluşturduk. Kahramanmaraş’taki ilk durağımızda Benim Mahallem gezici tırımızla birlikte çalışmalara başlamış olmanın buruk mutluluğunu yaşıyoruz. Psikologlarımız ve saha uzmanlarımızla birlikte okul öncesi, okul dönemi ve ergenlik dönemindeki çocuklarımızla duygu durum, psiko-sosyal destek atölye çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bununla beraber, depremden etkilenen çocuklarımızın ruhsal ve bedensel gelişimlerini destekleyecek özel aktiviteler de gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarla çocukların eğitim ve gelişimlerine destek olunmasının önemine dikkat çekiyoruz.  Hedefimiz depremden etkilenen tüm illerdeki çocuklarımızla çalışmalarımızı gerçekleştirebilmek. Bu vesileyle bir kez daha depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyor, tüm bölge halkına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Benim Mahallem projesinde emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyorum”.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ