BALIKÇILARI PALAMUT KURTARDI | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

BALIKÇILARI PALAMUT KURTARDI

Av sezonuna bereketli başlayan balıkçılar hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olmasından dolayı balıklarında etkilendiğini belirtti. Sezon başından...

02 Şubat 2023 13 okunma
BALIKÇILARI PALAMUT KURTARDI

Av sezonuna bereketli başlayan balıkçılar hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olmasından dolayı balıklarında etkilendiğini belirtti. Sezon başından beri palamut bayramının yaşandığını belirten balıkçılar hamsinin sıcak havalardan dolayı su yüzeyine çıkamadığını söylediler.

Sezona güzel başlayan balıkçılar havaların ısınmasıyla birlikte balıklarında azaldığını belirttiler. Av sezonunu değerlendiren Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı: “Bu yıl palamutta adeta bayram yaşadık. Son 50 yılda görünmeyen palamut bolluğu görüldü. Fakat havaların ısınması ve kar yağışının olmaması nedeniyle hamsi su yüzüne çıkamadı. Bu da denizlerdeki balıkları azalttı. Fiyatlarıda etkiledi. Tek temennimiz şu anda kar yağması ve balıkların yine bol çıkması” dedi.

EN ÇOK PALAMUT TERCİH EDİLİYOR

Palamutun bu sezon balıkçıları kurtardığının altını çizen Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı: “Palamut bu sene hem bol çıktı, hemde büyüdü. Bu da fiyatlara yansıdı. Bugün 60-70-80 liradan palamut satıyoruz. En büyüğü 1 kilonun üzerinde rahatlıkla iki kişilik bir aileye yetiyor. Vatandaşlarımız en çok palamutu tercih ediyor. Fiyatı uygun lezzeti bol. Kılçık derdi yok.” şeklinde konuştu.

PALAMUT KÖFTE, PALAMUT PİRZOLA VE PALAMUT ŞİŞE İLGİ YOĞUN

Tesisin önüne koyulan ızgarayla gelen müşterilerin palamutun tadına bakıp öyle aldıklarını belirten Kenan Balcı: “Müşterilerimiz geldiği zaman palamut şiş, palamut köfte ve palamut pirzolanın tadına bakıyorlar. Bu sayede palamutun hangi çeşidini seçeceklerine karar veriyorlar. Kılçık derdi yok. Özellikle çocuklar için ve yaşlılar için yemesi kolay. Omega 3 deposu” ifadesini kullandı.

FİYATI UYGUN, KILÇIKSIZ, LEZZETLİ

Çocukların en çok tercih ettiği balık türü olduğunu belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı: “Palamut köfteyi, palamut pirzolayı ve palamut şişi çocuklarımız kılçık derdi olmadan yiyebiliyor. Fiyatı uygun. Lezzeti bol. Kılçık yok” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ