Arnavutköy’de Balkan rüzgarı esti | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Arnavutköy’de Balkan rüzgarı esti

Arnavutköy’de Balkan coğrafyasına ait lezzetlerin ve kültürlerin tanıtıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu. Arnavutköy'de Balkan coğrafyasına ait...

25 Eylül 2022 21 okunma
Arnavutköy’de Balkan rüzgarı esti

Arnavutköy’de Balkan coğrafyasına ait lezzetlerin ve kültürlerin tanıtıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu.

Arnavutköy’de Balkan coğrafyasına ait lezzetlerin ve kültürlerin tanıtıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde çocuklar doyasıya eğlenirken, vatandaşlar ise yöresel lezzetleri tadarak keyifli anlar yaşadı.

Arnavutköy Belediyesi tarafından Hadımköy Tarihi İstasyon Meydanı’nda Balkan kültürü ve yemeklerinin tanıtıldığı festival düzenlendi. Festivale, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı başta olmak üzere Bulgaristan Konsolosluğu ataşesi ve çok sayıda Arnavutköylü vatandaş katıldı. Festival kapsamında Balkanlar’a ait pişiden yoğurtlamaya, kabak bidesinden krem karamele birçok yemek tanıtıldı. Etkinlikte Balkan kültürüne ait halk oyunları gösterisi de yapılırken Başkan Baltacı, festival sonunda vatandaşlara pişi ve lokma dağıttı.

Etkinlikte konuşan Şeydanur Kılıçsoy, “Arnavutköy Belediyesi ile bugün Balkan yemeklerini yaptığımız ürünleri tanıtıyoruz. Krem karamel, yoğurtlama, su böreğimiz var. Bunları tadıyoruz ve ikram edeceğiz” dedi.

İlknur Adalı ise, “Bunlar bizim hemşehrilerimizin yemeği, hep yapıyoruz. Hala aynı yemekleri yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Festivalde konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Etkinlikten tüm Arnavutköy’de yaşayan kardeşlerimizin doyasıya yararlanacağını düşünüyorum. Daha önce de yapmış olduğumuz bir takım etkinlikler vardı. Bugün de lokma festivalimiz var. Burası eski tren garı ve buradaki binaların restorasyonu da bitti. Arkadaşlarımızla, hemşehrilerimizle bir araya geldik” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ