Bu çiçeği koparmanın cezası 80 bin 465 lira | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Bu çiçeği koparmanın cezası 80 bin 465 lira

Manisa’nın Spil Dağı Milli Parkı’nda 1 ay erken açan kardelenlere zarar vermenin cezası ise bu sene 80 bin 465 liraya yükseldi.

07 Şubat 2021 90 okunma
Bu çiçeği koparmanın cezası 80 bin 465 lira

120’den fazla çeşit endemik bitkiyi barındıran Spil Dağı Milli Parkı’ndaki kardelenler, beyaz yapraklarıyla güzel görüntüler oluşturdu. Endemik bir bitki olan kardelenler Çevre Kanunu ile korunuyor. Milli Park içinde doğal bitki örtüsünü tahrip etmek ve endemik bir bitki olan kardelenlere zarar vermenin cezası 80 bin 465 liraya yükseldi.

Öte yandan kardelenleri ticari amaçla koparan şirketlere ise mevcut cezanın 3 katı uygulanıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri tarafından kardelenlere zarar verildiğinin tespit edilmesi halinde cezayı uyguluyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ