Tahliye edilen Yakuplu İlkokulu’nda zemin etüt çalışmalarına başlandı | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Tahliye edilen Yakuplu İlkokulu’nda zemin etüt çalışmalarına başlandı

BEYLİKDÜZÜ'nde bulunan ve İstanbul Valiliğince hasarlı olduğu tespit edilen 93 okul arasında olan Yakuplu İlkokulu'nda zemin etüdü...

10 Mart 2023 76 okunma
Tahliye edilen Yakuplu İlkokulu’nda zemin etüt çalışmalarına başlandı

BEYLİKDÜZÜ’nde bulunan ve İstanbul Valiliğince hasarlı olduğu tespit edilen 93 okul arasında olan Yakuplu İlkokulu’nda zemin etüdü çalışmalarına başlandı.
İstanbul Valiliği tarafından depremde yıkılma riski olduğu belirlenen 93 okul tahliye edildi. Tahliye edilen okullarda zemin etüt çalışmalarına başladı. Beylikdüzü Yakuplu İlkokulu’nda özel bir mühendislik firması tarafından sondaj çalışmaları yapılıyor. Yapılacak incelemelerde zeminin yapıya uygun olup olmadığı tespit edilecek.
Etüt çalışmalarında bulunan Jeoloji Mühendisi Ekrem Roştar, “İstanbul Proje Koordinasyon Merkezinin başlatmış olduğu İstanbul Valiliğinin tahliye etiği 93 okuldan biri olan Yakuplu İlkokulundayız. Şu anda boşaltılmış olan okulda zemin etüt çalışmalarına başlamış durumdayız. Gördüğünüz gibi zemin sondajlarımız devam ediyor. Aldığımız örnekler laboratuvarda değerlendirilecek. Sismik çalışmalarımızın hemen ardından zemin raporumuzu oluşturacağız ve yeni proje için gerekli değerleri inşaat mühendislerine sunacağız. Yaptığımız sondajlarda yeni proje; iki bodrumlu bir proje, iki bodrumlu bir yapıda temellerimiz yumuşak kayaya oturuyor. 16 metrelerden sonra kumlu ve killi bir seviyeye giriyoruz ki, bu Yakuplu çevresindeki kötü olarak nitelendirdiğimiz bir zemin. Buradaki yeraltı su seviyesini de ölçeceğiz, sıvılaşma ile ilgili bir sıkıntı olup olmadığını değerlendireceğiz. Projenin güvenirliği için gerekli tüm tedbirleri alacağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ