Sabah yazarı geleceği yazdı: Suriyeliler usta Türkler çırak | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Sabah yazarı geleceği yazdı: Suriyeliler usta Türkler çırak

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel bugünkü köşesinde ara eleman ve çırak açığını kapatan göçmenlerin yarın usta olacağını...

11 Ekim 2022 15 okunma
Sabah yazarı geleceği yazdı: Suriyeliler usta Türkler çırak

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel bugünkü köşesinde ara eleman ve çırak açığını kapatan göçmenlerin yarın usta olacağını ifade etti. Mevlüt Tezel gençlerin iş beğenmediği takdirde gelecekte göçmenlerin yanında çalışacağını belirtti.

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel gençlerin iş beğenmediği takdirde gelecekte göçmenlerin yanında çalışacağını ifade etti.

Ara eleman ve çırak açığını kapatan göçmenlerin yarın usta olacağını söyleyen Mevlüt Tezel, “TÜİK verilerine göre, işsizliğin yüzde 9,6’ya gerileyerek tek haneye geldiğini belirterek, “Haberlerde okuyoruz, sanayici sürekli işçi bulamadığını ve özellikle ara eleman sıkıntısı çektiğini söylüyor. Esnaf mesleği öğretecek çırak bulamamaktan, hayvan üreticisi çoban bulamamaktan, çiftçi ürün toplatacak işçi bulamamaktan, tekstilci kalifiye eleman bulamamaktan vs. yakınıyor. Birçok sektörde iş var ama işi beğenen yok. Özellikle gençlerde iş beğenmeme olgusu yükselişe geçti! Daha önce de yazdım; bugün ara eleman ve çırak açığını kapatan göçmenler yarının ustaları olacaklar ve bizim gençlerimizi çalıştıracaklar!” diye yazdı.

İşsizliğin, enflasyon kadar önemli bir sorun olduğunu savunan Mevlüt Tezel, “Dünya ekonomileri resesyona girme riski taşırken, birçok ülkede işsizlik sürekli yükselirken Türkiye’de işsizliğin tek haneye düşmesi, ülkenin yatırım, üretim ve istihdam ile büyüyor olması önemli bir gelişme” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ