Reçeteye yazılmayan tek ilaç palamut | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Reçeteye yazılmayan tek ilaç palamut

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı çocuklara özel palamut şiş, palamut köfte, palamut pirzola tarifi verdi....

08 Ekim 2022 71 okunma
Reçeteye yazılmayan tek ilaç palamut

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı çocuklara özel palamut şiş, palamut köfte, palamut pirzola tarifi verdi. Kılıç derdine artık son diyen Balcı, çocuklarımız, gençlerimiz bu tariflerle balığı kılçıksız yiyebilecekler dedi.

Denizlerde palamut bayramı devam ediyor. Bir kiloya yaklaşan palamutun yağlanıp, lezzetlendiğini vurgulayan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, balığın kılçığından tedirgin olanlar içinde palamut şiş, palamut köfte, palamut pirzola tarifi verdi.

Palamut çocukların zihinlerini güçlendirir

Kılçıktan arındırarak palamut pirzola yaptıklarını dile getiren Balıkçı Kenan, “Her gün değişik şekilde pişirilerek çocukları yemeye alıştıralım. Palamut çok faydalı omega 3 deposu. Biz balığı çocuklarımıza sevdirelim diye üç farklı kılçıksız palamut hazırladık. Palamut kalp sağlığına destek olur. Kalp krizini azaltır. Protein değeri çok yüksek. Birgün palamut köftesi, birgün palamut şiş, birgünde palamut pirzola yiyelim. Çocuklarımızın gelişimini hızlandırır. Zihinlerini güçlendirir” diye konuştu.

Palamut şiş, palamut köfte, palamut pirzola

 

Beylikdüzü’nde bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, palamut balığının bu dönemde ucuz ve lezzetli olduğuna dikkat çekerek çocukların ve yaşlıların rahat bir şekilde tüketebilmesi için kılçıksız pişirme tariflerini anlatarak palamutu pirzola ve şiş halinde tüketilmesi için tarif vererek “Çocuklar ve yaşlılar, damaklarına kılçık batar mı diye korkuyorlar. Kılçıktan arındırarak palamut pirzola yapıyoruz . Her şeyden doyulur ama palamuttan doyulmaz. Her gün değişik şekilde pişirilerek çocukları yemeye alıştıralım. Bugün ızgarası, yarın şişini yapalım. Kanını, kılçığını hiçbir şeyini bırakmayarak şiş haline getiriyoruz. Çocuklar ve yaşlılar, damaklarına kılçık batar mı diye korkuyorlar. Kılçıktan arındırarak palamut pirzola yapıyoruz. 10 yıl önce olan palamut akınının bugün yenisi yaşanıyor. Balık, çocukların kemiklerini geliştiriyor. Yaşlıların kan dolaşımını hızlandırıyor. Çünkü palamut balığında yüksek miktarda Omega 3 var ” şeklinde konuştu.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ