Kursiyerlerden Çanakkale Zaferi anısına resim sergisi | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Kursiyerlerden Çanakkale Zaferi anısına resim sergisi

Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür ve Sanat Merkezi, tarihin seyrinin değiştiği 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Küçükçekmece Belediyesi...

18 Mart 2023 271 okunma
Kursiyerlerden Çanakkale Zaferi anısına resim sergisi

Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür ve Sanat Merkezi, tarihin seyrinin değiştiği 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108.

Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür ve Sanat Merkezi, tarihin seyrinin değiştiği 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünde “Ufkun Ötesindeki Zafer Çanakkale” adlı resim sergisine ev sahipliği yaptı.

Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünde “Ufkun Ötesindeki Zafer Çanakkale” adlı resim sergisi açıldı. Resim öğretmeni Tahir Karaca eğitmenliğinde 29 kursiyerin, Mustafa Kemal Atatürk ve bağımsızlık için can veren binlerce şehidimizi anmak ve anlayabilmek amacıyla hazırladıkları sergide; akrilik, karakalem ve yağlıboya teknikleriyle yapılmış yaklaşık 47 eser yer alıyor. Sergi, 7 Nisan’a kadar Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyarete açık olacak.

“Çanakkale ruhunu sanatın her alanında yaşatmak gerekiyor”

Resim öğretmeni Tahir Karaca, Çanakkale Zaferi’nin önemini nesilden nesile aktarmak hedefiyle öğrencileriyle bu sergiyi hazırladıklarını ifade ederek, “eserlerimizi her iki temada bütünleştirerek oluşturduk. Çanakkale ruhunun tek yürekte, tüm renklerle ve duygularla ifade edilmesini amaçladık. Sanatçılarımız, özellikle kendi tekniklerini, duygularını katarak farklı bir çalışma geliştirmiş oldular. Çanakkale ruhunu sanatın her alanında yaşatmak gerekiyor” dedi.

“Eserleri yaparken adeta geçmişe gittim”

Sergide eserleri bulunan emekli öğretmen Mücella Uzun ise, ‘’Çanakkale Savaşı’nda cephede savaşan kadınları çizdim. Resimleri yaparken geçmişe gittim, o duyguyu adeta yaşadım. Geleceğe, çocuklarımıza ve gençlerimize Çanakkale ruhunu anlatabilmek için uğraştım. Amacım nesilden nesile Çanakkale ruhunu işlemek” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ