Kraliçe Elizabeth’in cenazesi için Türkiye’den 1,5 milyon dal karanfil | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Kraliçe Elizabeth’in cenazesi için Türkiye’den 1,5 milyon dal karanfil

İngiltere'de Kraliçe 2'nci Elizabeth'in yas ve cenaze programında kullanılmak üzere Antalya ve Isparta'dan çiçek talebi yüzde 90 arttı....

11 Eylül 2022 25 okunma
Kraliçe Elizabeth’in cenazesi için Türkiye’den 1,5 milyon dal karanfil

İngiltere‘de Kraliçe 2’nci Elizabeth’in yas ve cenaze programında kullanılmak üzere Antalya ve Isparta’dan çiçek talebi yüzde 90 arttı. Cenaze için toplamda en az 1,5 milyon dalı bulacak karanfil sevkiyatı başladı. Sevkiyatlarda firmalar, TIR yerine daha hızlı olan uçak kargoya döndü ve İngiltere’yi ihracatta ilk sıraya aldı. Günlük çalışma saatleri 2’şer saat, işçi sayıları yüzde 50 artırıldı. Kesme çiçekçiler için 11 ve 18 Eylül Pazar günleri de mesai yapılacak.

1

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in ölümü sonrası Antalya ve Isparta’daki kesme çiçek sektöründe büyük bir hareketlilik başladı. Kraliçe Elizabeth‘in 8 Eylül’de vefat etmesi sonrasında Kraliyet Ailesi’nce yas ve cenaze töreni için 10 günlük bir program hazırlandı. Bu kapsamda, özellikle de cenaze töreni için İngiltere’den Antalya’ya yapılan kesme çiçek talebinde yüzde 80-90’a varan bir talep artışı yaşanıyor.

2ÜRETİMİN ÇOK AZ OLDUĞU DÖNEM

ÜRETİMİN ÇOK AZ OLDUĞU DÖNEM

Kesme çiçek üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer alan Antalya’da, kasım- haziran aylarında hasat gerçekleşiyor. Haziran- kasım ayları arasındaki dönemde ise yayla bölgesi olarak nitelendirilen Isparta’daki üretimlerle 12 aylık kesintisiz üretim sürecindeki bu boşluk dolduruluyor. Kraliçe Elizabeth’in ölümü de Isparta bölgesindeki yayla üretiminin son dönemine denk geldi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ