“Katılımcı Bütçe Çalıştayı” mahalle muhtarları ile devam ett | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

“Katılımcı Bütçe Çalıştayı” mahalle muhtarları ile devam ett

Büyükçekmece Belediyesi’nin her yıl bütçe hazırlık çalışmaları aşamasında gerçekleştirdiği “Katılımcı Bütçe Çalıştayı” mahalle muhtarlarının katılımıyla devam etti....

20 Eylül 2023 5 okunma
“Katılımcı Bütçe Çalıştayı” mahalle muhtarları ile devam ett

Büyükçekmece Belediyesi’nin her yıl bütçe hazırlık çalışmaları aşamasında gerçekleştirdiği “Katılımcı Bütçe Çalıştayı” mahalle muhtarlarının katılımıyla devam etti.

Mahalle muhtarlarının mahallerine yapılmasını istedikleri hizmetler, mahalle halkının talep ve önerilerinin aktarıldığı çalıştay, Büyükçekmece Belediyesi’nin 2024 Yılı Mali Bütçe belirlenmesine katkı sağlayacak.

“Yol, asfaltlama ve tretuvar çalışmaları rekor düzeye ulaştı”

2024 Yılı Katılımcı Bütçe Çalıştayı’nda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’deki belediyelerin son yıllarda giderlerinin onlarca kat artmasına karşın gelirlerinde hiç artış olmamasının belediyeleri iflasın eşiğine getirdiğine dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Büyükçekmece için planladığımız hizmetlerde olsun, yapılacak olan yatırımlarda olsun siz mahalle muhtarlarımızın talep ve önerilerini çok değerli buluyoruz. Mahallelerimizde yapılacak olan hizmetlerimizde öncelik sırasını da yine muhtarlarımız ile birlikte belirleyeceğiz.  Geçmişte olduğu gibi 2024 bundan sonraki dönemde de şartlarımızı zorlayarak, tasarruf tedbirlerimizi daha da arttırarak halkımızın bizden talep ettiği hizmetleri yapmayı sürdüreceğiz. 2023 yılında bu saate kadar 130 bin ton asfaltlama çalışması yaptık. Yol, asfaltlama ve tretuvar çalışmalarımız bu yıl rekor düzeye ulaştı. 2024 yılı bütçesinin oluşturulması sürecinde siz değerli muhtarlarımızın vermiş olduğu katkılar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz.”

“Mega projemiz kentsel dönüşümdür”

Başkan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi’nin mega projesinin kentsel dönüşüm projesi olduğunu da belirterek; “Tek bir vatandaşımızın burnunun bile kanamaması için risk teşkil eden yapıların yüzde 70’ni kentsel dönüşüm kapsamında yıkarak yeniledik. Önümüzdeki dönemde de kentsel dönüşüm çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Çünkü deprem kapımızda” diye konuştu.

Çalıştayda, 2000 Büyükçekmeceli ile yapılan anket sonuçları ve mahallelere yönelik taleplere ilişkin bir sunum yapıldı. Sunumun ardından muhtarlar söz alarak mahallelerine yönelik talep ve önerilerini dile getirdiler.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ