İstanbul’da yasa dışı avlanan 9 ton kalkan balığı ele geçirildi | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

İstanbul’da yasa dışı avlanan 9 ton kalkan balığı ele geçirildi

Sahil Güvenlik ekiplerinin şüphe üzerine kamera sistemi ile takip ettiği teknede yasa dışı avlanan 9 ton kalkan...

17 Mayıs 2023 4 okunma
İstanbul’da yasa dışı avlanan 9 ton kalkan balığı ele geçirildi

Sahil Güvenlik ekiplerinin şüphe üzerine kamera sistemi ile takip ettiği teknede yasa dışı avlanan 9 ton kalkan balığı ele geçirildi.

Yasak zamanda kalkan balığı avcılığı yapanlara toplam 197 bin 353 TL idari para cezası uygulandı.

Sahil Güvenlik Mobil Radar Timi, Karadeniz’de 13 Mayıs Cumartesi gecesi bir balıkçı teknesinin yasak avcılık yapabileceğinden şüphelendi. Bunun üzerine tekne Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı Görüntüleme Merkezi kamere sistemleri ile takibe alındı. Söz konusu balıkçı teknesinin gece saat 01.30 sıralarında Ağva Deresi içerisine girdiği ve yasa dışı avlanan çok sayıda kalkan balığının nakledilmek üzere araca yüklendiği tespit edildi.

Sahil Güvenlik Şile Karakol Komutanlığı ve Şile İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçak kalkan balığı avcılığında kullanılan tekne ve araçta yapılan incelemelerde yaklaşık 9 ton ağırlığında 2 bin adet kalkan balığı ele geçirildi. Yasak zamanda kalkan balığı avcılığı yapan kişilere toplam 197 bin 353 TL idari para cezası uygulandı. Daha sonra kaçak avcılıktan el konulan kalkan balıkları İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından mülkiyeti kamuya geçme kararı alınarak, sosyal yardım kurumlarına bağışlandı.

Kalkan balığının üreme dönemi olması nedeniyle 15 Nisan ile 15 Haziran tarihleri arasında her türlü kalkan balığı avcılığı yasaklanmıştı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ