Esenyurt Kurban Bayramı’na hazır | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Esenyurt Kurban Bayramı’na hazır

Esenyurt Kurban Bayramı’na hazır Esenyurt Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nda dini vecibelerini sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde yerine...

24 Haziran 2023 37 okunma
Esenyurt Kurban Bayramı’na hazır

Esenyurt Kurban Bayramı’na hazır

Esenyurt Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nda dini vecibelerini sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmeleri için hazırlıklarını tamamladı. İlçedeki kapalı pazarlar kesimhaneye dönüştürülürken, kaçak hayvanları yakalamak için kurban yakalama timleri kuruldu.

 

Esenyurt Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların bayramı huzur içinde geçirmeleri için ekiplerini oluşturarak, kurban kesim alanlarını hazırladı. İlçedeki 1 kesimhanede çalışmalar tamamlanırken, 7 kapalı pazar da kesimhaneye çevrildi. Bayram boyunca kaçan hayvanları yakalamak için kurban yakalama timleri de oluşturuldu. Esenyurt’ta bulunan kapalı pazarlar Kurban Bayramı boyunca sabah saat 05.00’ten itibaren hizmet vermeye başlayacak. Ekipler, Esenyurtluların herhangi bir sorunla karşılaşmaması için bayram sonuna kadar çalışmalarını sürdürecek.

 

Veteriner hekimler denetimde olacak

Belediyeye bağlı veteriner hekimlerin bayram boyunca kesimhanelerde denetimde olacağını söyleyen Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Halil Çalış şöyle konuştu: “İslam aleminin önemli günlerinden biri olan Kurban Bayramı sürecindeyiz. Belediye Başkanımız sayın Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurtlu komşularımızın kurban ibadetlerini huzurlu ve hijyenik bir ortamda yapabilmesi için belediyemizin tüm birimlerine talimatlar verdi. Bayram günü kesimhanelerde vatandaşlarımızı karşılayacağız ve bayramlaşacağız. Vatandaşlarımızın ibadetlerini dini koşullara uygun yapabilmeleri için her kesimhanede 1 tane imam ve kesilen kurban etlerinin sağlık açısından uygun olup olmadığını denetleyecek veteriner hekimlerimiz bulunacak. Bununla birlikte Esenyurt Belediyesi’nin bütün kesimhanelerinde Temizlik İşleri, Zabıta, Halkla İlişkiler ve ilgili bütün birimleri hazır olacak. Kurban ibadetinin sorunsuz bir şekilde yerine getirilmesini sağlayacağız.”

“Sağlığımız için kesimhaneleri kullanalım”

Hem çevre hem de halk sağlığı açısından vatandaşların belirlenen  kurban kesim alanlarını kullanması gerektiğini belirten Çalış şunları ekledi: “Bu süreç içerisinde vatandaşlarımızdan da bazı beklentilerimiz var. Özellikle kaçak kesim alanlarına çok dikkat etmemiz gerekiyor. Kaçak kesime müsaade etmememiz gerekiyor. Özellikle belirtmek isterim ki; kesimhanelerimizde veteriner hekimlerimiz bulunduğundan dolayı etlerin sağlıklı olup olmadığı kontrol ediliyor. Eğer hayvanlar sokakta kaçak olarak kesilirse, o hayvanda var olan bazı hastalıklar, özellikle tüberküloz ve şap gibi hastalıkların olup olmadığını vatandaşlar anlayamaz. Kurban kesiminden sonra herhangi bir sağlık sorunu yaşanmaması adına,  vatandaşlarımızdan ricamız bizim belediyemize ait kesimhanelerde gerekli işlemleri yapmalarıdır.”

Bayram boyunca hizmet verilecek kurban kesim alanları;

AKÇABURGAZ KAPALI SEMT PAZARI​

ADRES: Akçaburgazmah H.Fahri Orman Cad. 3005. sok. Esenyurt

GÜZELYURT KAPALI SEMT PAZARI

ADRES: Güzelyurt mah. Yıldırım Beyazıt Cad. Esenyurt

İSTİKLAL (KIRAÇ) KAPALI SEMT PAZARI

ADRES: İstiklal mah. Cumhuriyet Cad. Esenyurt

AKEVLER(TALATPAŞA) KAPALI SEMT PAZARI

ADRES: Akevler mah. 1015. Sok. 1059. Sok. Esenyurt

YENİKENT KAPALI SEMT PAZARI

ADRES: Yenikent mah. Hacı Bektaşi Veli Cad. 604. Sok. Esenyurt

ÖRNEK KAPALI SEMT PAZARI

ADRES: Çınar mah. 1408 Sok No:21 Esenyurt

İNCİRTEPE KAPALI SEMT PAZARI

ADRES: İncirtepe mah. 277 Sok. No:19 Esenyurt

ESENYURT BEL. KURBAN KESİMHANESİ

ADRES: Selahattin Eyyubi mah. Uğur mumcu cad  Evren 2 Oto Sanayi Sitesi Yanı Esenyurt

 

ESENYURT BELEDİYESİ BASIN VE YAYIN MÜDÜRLÜĞÜ

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ