ESBİM’LE İSTİHDAMA ENGEL YOK | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

ESBİM’LE İSTİHDAMA ENGEL YOK

ESBİM’LE İSTİHDAMA ENGEL YOK İşsizlik sorununa çare olmak için işverenlerle iş arayanları bir araya getiren Esenyurt Belediyesi...

23 Eylül 2023
ESBİM’LE İSTİHDAMA ENGEL YOK

ESBİM’LE İSTİHDAMA ENGEL YOK

İşsizlik sorununa çare olmak için işverenlerle iş arayanları bir araya getiren Esenyurt Belediyesi İstihdam

Merkezi (ESBİM), 4 yılda 426 engelli vatandaşın istihdamını sağladı.

Esenyurt Belediyesi, ülkenin kanayan yarası işsizliğe çözüm üretmeye devam ediyor. Düzenlediği mülakatlarla işçi arayan öncü firmalarla iş arayan vatandaşları bir araya getirerek binlerce hayata dokunan ESBİM, istihdamda engel tanımıyor. Esenyurt Kültür Merkezi’nde engelli bireyler için gerçekleştirilen mülakatlara 25 farklı firma katıldı. Engelli vatandaşların firmalarla özel olarak görüştüğü mülakatlar sonucunda dört yıl içinde istihdam edilen özel bireylerin sayısı 426’ya yükseldi.

“Çok güzel dönüşler oluyor”

ESBİM’den personel bulma noktasında çok verim aldıklarını söyleyen firma yetkilisi Sevim Varlı, “ESBİM’le çalışalı kısa süre oldu ama bu kısa süre içerisinde çok verimaldık. Özellikle engelli personel açısından baktığımızda güzel bir sayı yakaladık. Giriş çıkışlardan dolayı yeniden bu eksiklerimiz doğuyor. Bugün ESBİM’e açığımızı kapatmak için başvurumuzu yaptık. Süreç çok güzel, katılım çok güzel. Kalifiye eleman alımı olarak da buraya ilanlarımızdevam ediyor. Çok güzel dönüşler oluyor. Proje gerçekten çok güzel. Bu süreçte bize yardımcı oldukları için ESBİM’e teşekkür ediyorum” dedi.

ESBİM’de 7’den 70’e herkese iş var

ESBİM’i daha önce buradan iş bulan akrabası vasıtasıyla tanıdığını belirten 21 yaşındaki Oğuzhan Üçüncü, “Burada engellilere çok ilgili, alakalı ve saygılılar. Böyle bir hizmetin olması çok iyi hissettiriyor. Görüşmelerim olumlu geçti, iş bulacağıma inanıyorum” diyerek Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür etti.Emekli olduğu halde ülke şartlarından dolayı iş aradığını söyleyen ve ESBİM’de mülakata gelen Güngör Celep ise şöyle konuştu: “Emekliyim. ESBİM’in hizmetinden yararlanmak için geldim. Görüşmelerimiz çok güzel ve kaliteli geçiyor. Esenyurt Belediyesi’ne bu hizmetinden dolayı teşekkür ederim.”​

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ