Dev balıkların mumyalanmış halini gören öğrenciler şaşkına döndü | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Dev balıkların mumyalanmış halini gören öğrenciler şaşkına döndü

Yüzlerce çeşit mumyalanmış balık türünü bünyesinde barındıran Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, Kırklareli’den gelen 4 otobüs dolusu öğrenci...

11 Aralık 2022 13 okunma
Dev balıkların mumyalanmış halini gören öğrenciler şaşkına döndü

Yüzlerce çeşit mumyalanmış balık türünü bünyesinde barındıran Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, Kırklareli’den gelen 4 otobüs dolusu öğrenci misafirlerini ağırladı. Dev balıkların mumyalanmış halini gören öğrenciler, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Türkiye’de tek Dünya’da ise ilk olarak gösterilen Türkiye Deniz Canlıları Müzesi misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Kırklareli Babaeski’den gelen 4 otobüs dolusu öğrenci yüzlerce çeşit balığın mumyalanarak sergilendiği müzeyi gezdi. Birçok öğrenci belgeseller de tanık olduğu dev balıkları müzede görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Öğrenciler müze ziyaretlerinin sonunda Müzenin kurucusu Kenan Balcı tarafından yapılan balıkları yiyerek güzel bir gün geçirdi.

“Müzemiz binlerce deniz canlısını bünyesinde barındırıyor”

Balıkların türlerini öğrencilere anlatan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucu Kenan Balcı, Yarım asır önce bu müzenin temelini attık. İlk başta sadece bir kaç balığımız vardı. Şimdi müzemiz binlerce deniz canlısını bünyesinde barındırıyor. Sergilenen balıkların hepsi kendi karasularımızda yakalanan balıklar. Denizlerimizin önemine dikkat çekmek için balıkları mumyaladık. Denizler ekmeden biçtiğimiz tarlarımız. Onlara evimiz gibi bakmalıyız. Bahçemizi nasıl temiz tutuyorsak denizlerimizde öyle temiz tutmalıyız” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ