Büyükçekmece’de 80 yaşındaki kadın | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Büyükçekmece’de 80 yaşındaki kadın

Büyükçekmece’de 80 yaşındaki kadın, kendisini telefonla arayıp savcı olduğunu söyleyen dolandırıcılara 2 milyon 158 bin lirasını kaptırdı....

02 Ekim 2022 74 okunma
Büyükçekmece’de 80 yaşındaki kadın

Büyükçekmece’de 80 yaşındaki kadın, kendisini telefonla arayıp savcı olduğunu söyleyen dolandırıcılara 2 milyon 158 bin lirasını kaptırdı.

Büyükçekmece’de 80 yaşındaki kadın, kendisini telefonla arayıp savcı olduğunu söyleyen dolandırıcılara 2 milyon 158 bin lirasını kaptırdı. Kadın yaşadıklarını torunlarına anlatınca dolandırıldığını fark ederken, polis 2 şüpheliyi yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Büyükçekmece’de ikamet eden 80 yaşındaki emekli Hacer Ö.’yü geçtiğimiz ağustos ayında cep telefonundan arayan bir kişi kendisini savcı olarak tanıttı. Ne olduğunu anlayamayan Hacer Ö., kendisini savcı olarak tanıtan şahsın söylediklerini yapmaya başladı. Arayan kişi kendisine ‘İsminiz FETÖ soruşturmasına karıştı, örgüt sizin evinize de operasyon yapabilir. Operasyon öncesinde biz evdeki ya da hesabınızdaki paralarınıza el koymalıyız. Yoksa paralarınız örgütün eline geçer’ dedi. Hacer Ö., hiç kimseye bir şey söylemeden 82 bin dolarla kendisini savcı olarak tanıtan kişinin tarif ettiği adrese gitti. Farklı bir adrese 658 bin lira daha götürüp dolandırıcılara kendi elleriyle teslim eden Hacer Ö., yaşadıklarını torunlarına anlatınca dolandırıldığını anladı. Yaklaşık 2 milyon 150 bin lirasını dolandırıcılara kaptıran Hacer Ö., polise giderek şikayette bulundu. Konuyla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kimlikleri tespit edilen şüphelilerin peşine düştü. Çalışmalar neticesinde Abdulkadir G. ile İsmail C. adlı şüpheliler gözaltına alındı. Çeşitli suçlardan kayıtları olduğu öğrenilen 2 dolandırıcı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ