Büyükçekmece Kolan Hastanesinde ilk kez kornea nakli yapıldı | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Büyükçekmece Kolan Hastanesinde ilk kez kornea nakli yapıldı

Büyükçekmece Kolan Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniğinde Op. Dr. Hasan Kızıltoprak ve ekibi, 8 yıldır gözdeki uçuk nedeniyle görme düzeyi oldukça azalan hastaya kornea nakli yaparak  hastayı sağlığına kavuşturdular.

19 Kasım 2023
Büyükçekmece Kolan Hastanesinde ilk kez kornea nakli yapıldı

Göz nakli olarak bilinen ameliyat sadece saydam kornea tabakasının nakli olduğunu belirten ameliyatı gerçekleştiren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hasan Kızıltoprak: ” Kornea nakli, şeffaflığını yitirmiş ya da şekli bozulmuş kornea dokusunun çıkarılarak yerine alınan sağlıklı kornea dokusunun yerleştirilmesi ameliyatıdır. Oldukça hassasiyet isteyen bu ameliyat sonrası hastamızın sağlığına kavuşarak görme yetisinin yüksek oranda olması hepimizi mutlu etmiştir”dedi.Gözde görme düzeyini ortadan kaldıran kornea rahatsızlığı ile ilgili de bilgi veren Op. Dr. Hasan Kızıltoprak: Kornea hasar gördüğünde ödem (şişme) veya skar (leke) oluşumu meydana gelir. Kornea düzenliliği ve saydamlığı bozulur. Korneada skar, ödem veya başka bir nedenle oluşan düzensizlik ışığın yansımasına, dağılmasına, bulanık görmeye ve görme kaybına neden olur.  Kornea nakli enfeksiyona bağlı korneada yara dokusu ve yeni damarlanma oluşması, kalıtsal geçiş gösteren bazı kornea distrofileri, travmaya bağlı korneanın saydamlığının ve şeklinin bozulması, ileri derecede keratokonus varlığı gibi durumlarda gerekli görülmektedir. Kornea naklinden fayda görebilmek için gözün kornea dışındaki yapılarının normal olması gerekir. Retina tabakasında bir hasar varsa kişi yapılan nakilden fayda görmez. Yapacağımız ayrıntılı muayene ve göz ultrasonografisi ile kişinin ameliyattan fayda görüp görmeyeceğine karar verilir “şeklinde konuştu.

Büyükçekmece Kolan Hastanesi bölgenin en eski ve teknolojik bakımından tüm modern cihazları bünyesinde bulundurarak halkımızın sağlığında öncü bir sağlık kuruluşu olduğunun altını çizen Büyükçekmece Kolan Hastanesi İşletme Müdürü Yusuf Tuna: ” Bugünlerde bölgemizde ilk defa Kornea nakli gerçekleştiren hastane olma gururunu yaşıyoruz. Son teknolojik ekip ve ekipmanlarımızı hastanemize sağlayarak bize  bu gururu yaşatan Kolan Hastaneleri yönetimine ve ameliyatlarımızı gerçekleştiren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hasan Kızıltoprak ve ekibine halkımız adına şükranlarımızı sunarız.” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ