Başkan Akgün:Tepecik ve Türkoba’nın imar planlarının onaylayın | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Başkan Akgün:Tepecik ve Türkoba’nın imar planlarının onaylayın

Beklenen Marmara depremini bir kez daha hatırlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükşehir Belediye Meclisi komisyonlarında...

05 Eylül 2022 23 okunma
Başkan Akgün:Tepecik ve Türkoba’nın imar planlarının onaylayın

Beklenen Marmara depremini bir kez daha hatırlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükşehir Belediye Meclisi komisyonlarında uzun süredir bekletilen Tepecik ve Türkoba’nın imar planlarının ivedilikle onaylayın çağrısı yaparak; “Biz de 1/1000’lik plan çalışmasını 1 ay içinde getirelim. Deprem yakın. Büyükşehir ve Büyükçekmece meclis üyelerinin tamamını, Büyükşehir’in tamamını insanlık adına göreve davet ediyorum” diye konuştu.

Büyükçekmece Belediye Meclisi, Eylül ayı birinci oturumunu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren 2014-2019 dönemi Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi seçilen ve geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Mehmet Aytekin’e Allah’tan rahmet dileyen Başkan Akgün ve grup başkanvekilleri merhuma ilçeye yapmış olduğu hizmetler için teşekkür ettiler.

Mecliste grubu bulunan siyasi parti grup başkan vekillerinin gündemdeki önemli gün ve haftalara yönelik mesajlarının ardından gündem maddeleri müzakere edilerek ilgili komisyonlara havale edildi.

“Topyekun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin meselesidir”

Büyükçekmece’de ilçe halkının uzun süredir merakla beklediği ancak bugüne kadar onaylanmayarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi komisyonlarında bekletilen imar planları bir kez daha meclis gündemine geldi. Uyarılarını bir kez daha yineleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, beklenen Marmara depreminde zamanın her geçen an daha da daraldığına dikkat çekerek; “Büyükçekmece 2000 yılından bu yana depreme hazırlanıyor. Plan çalışmasıyla sonra fiziki uygulamalarla kararlı bir şekilde, Türkiye’ye örnek olacak prensiple almış olduğu yüzde yüz kararlarla deprem hazırlığını sürdürüyor. Bu anlamda her yıl belediye meclisi kararı gereğince alınan “Büyükçekmece sınırları içerisinde 1 Haziran-1 Eylül tarihleri arasında inşaat yasağı” bu sene uygulanmadı. İlçemiz çok yoğun bir kentsel dönüşüm yaşıyor. Daire sahiplerini bir araya getiriyoruz. Motive ediyoruz. Anlaşmaya çalıştıkları müteahhitleri topluyoruz. Ortak toplantılar yapıyoruz, çürük binalar yıkılıp yenisi yapılmalı diye. Her dakika deprem daha da yaklaşıyor. Kaybedecek vaktimiz yok. Bu deprem meselesini çok net konuşmamız lazım. 1999 yılından beri konuşuyorum. Bu deprem çok can alacak. Evimiz sağlam diye güvenemeyiz. Bu topyekun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin meselesidir. Maalesef istenilen noktaya gelinmesi için çok büyük emek harcanması lazım. TOKİ’ye diğer devlet kuruluşlarıyla beraber görev verilmesi lazım” şeklinde konuştu.

“Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kapısının önüne yığılacaksınız”

Büyükçekmece’de imar planları çıkmayan bölgelerde kentsel dönüşüm yapılamadığını ve bu konunun ilçenin en öncelikli sorunu olduğuna vurgu yapan Başkan Akgün konuşmasını şöyle sürdürdü: “Devlet biliyor ki, deprem Marmara bölgesinde milyon can alacak. Bu konu çok ciddi konudur. Her partiyi, her kurumu, her belediyeyi ilgilendirir. Biz ciddiyetle ve ısrarla devam edeceğiz meclis olarak. Belediye seçimlerinde biz tekrar çıkıp 18 ay sonra Tepecik meydanlarında bize oy verin, sizin imar planını yapacağız diyebilir miyiz? Eylül ayı meclis toplantısı Tepecik ve Türkoba için çalışmalarımızın son toplantısı olacak. Ondan sonra iş halkta. Tepecik ve Türkoba’da canı yananlar Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kapısının önüne yığılacaksınız. Ben de sizin en önünüzdeyim. İmar planını çıkartın Tepecik halkını kurtarın. Çıkartırsanız o vatandaşlar size teşekkür ederler. Ben asla teşekkür etmeyeceğim. Bu görev meselesidir. Özür dilemeniz lazım halktan diyeceğim. O planlar çıktığı zaman Ey Büyükşehir 20 yıldan beri o halkın imar planlarını geçmiş ve bugünkü meclis üyeleri ‘’Tepecik ve Türkoba halkımız sizden özür diliyoruz’’ demeliler. Büyükşehir yönetimi ve Büyükşehir Meclisi artık uzatmayın. Her türlü yetki sizin elinizde. Büyükçekmece Tepecik ve Türkoba halkının komisyonda bekleyen imar planları onaylayın. Biz de gece gündüz çalışalım 1000’lik plan çalışmasını 1 ay içinde getirelim. Çürük binayı yıksınlar, hayatlarını kurtarsınlar. Deprem yakın. Büyükşehir ve Büyükçekmece meclis üyelerinin tamamını, Büyükşehir’in tamamını insanlık adına göreve davet ediyorum.’’

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ