Avcılar’da hırdavat ve giyim malzemesi çalan hırsız yakalandı | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Avcılar’da hırdavat ve giyim malzemesi çalan hırsız yakalandı

Geçtiğimiz hafta sonu tane fiyatı 70 TL’ye kadar çıkan palamut, bu hafta sonu 35 ile 50 TL...

23 Ekim 2022 67 okunma
Avcılar’da hırdavat ve giyim malzemesi çalan hırsız yakalandı

Geçtiğimiz hafta sonu tane fiyatı 70 TL’ye kadar çıkan palamut, bu hafta sonu 35 ile 50 TL arasında tezgahta alıcı buldu.

Geçtiğimiz hafta sonu tane fiyatı 70 TL’ye kadar çıkan palamut, bu hafta sonu 35 ile 50 TL arasında tezgahta alıcı buldu. Palamut, fiyatı ve besin değeri açısından vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken balıkçılar 1970’lerden bu yana en iri ve yağlı palamudun çıktığını belirtti.

Denizlerde avlanma yasağının kalkmasının ardından palamudun tane fiyatı 150 TL ile başlarken geçtiğimiz hafta sonu 70 TL’ye kadar düşmüştü. Bu hafta sonu ise palamudun tezgahtaki fiyatı 35 ile 50 TL arasında oldu. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin kurucusu Balıkçı Kenan Balcı ise 1970’lerden bu yana palamudun ilk kez bu kadar yağlı ve iri olduğunu söyledi. Palamudun ucuzlamasını fırsat bilen vatandaşlar da balık tezgahlarına adeta akın etti.

“En son 1970’li yıllarda palamut, böyle irileşmişti ve yağlanmıştı”

Konu ile ilgili konuşan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı, “En son 1970’li yıllarda palamut böyle irileşmişti ve yağlanmıştı. 50 yıl sonra aynı bolluk yaşandı. Vatandaşlara çok teşekkür ederim. Dün aldılar, bugün yine alıyorlar. Bu aralar palamut irileşti ve lezzetlendi. Yağlandı ve Omega3 deposu oldu. En çok palamut tavsiye ediyorum. Hamsi, istavrit, barbunya, tekir almayın. Palamut alın. Dünyada yokluk var ama palamutta bolluk var. Edirne’den Kars’a her yerde palamut satılıyor. Softaların birinci tercihi balık diyebiliriz. Çocuklar tadını çok beğeniyor ve beslenme çantalarına palamut konmasını istiyor. Soğuğu bile çok lezzetlidir” dedi.

Tezgahlardan balık satın alan vatandaşlardan Metin Karagüzel ise “Çok şaşırdık. Balıklar büyümüş. Fiyatları da güzel. İnşallah bu şekilde seyreder ve herkes de faydalanır” diye konuştu.

Çocukları ile birlikte balık almaya gelen bir başka vatandaş ise “Haftada bir balık tüketmeye çalışıyoruz. Palamudun tam zamanı. Çocuklarım da palamudu çok seviyor” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ