Avcılar Belediyesi’nde yolsuzluk sanıkları hâkim karşısına çıktı | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Avcılar Belediyesi’nde yolsuzluk sanıkları hâkim karşısına çıktı

Avcılar Belediyesi tarafından 2015 ve 2016 yılları arasında yapılan ihalelere fesat karıştırdıkları iddiası üzerine belediye çalışanları, FETÖ'nün...

28 Aralık 2022 72 okunma
Avcılar Belediyesi’nde yolsuzluk sanıkları hâkim karşısına çıktı

Avcılar Belediyesi tarafından 2015 ve 2016 yılları arasında yapılan ihalelere fesat karıştırdıkları iddiası üzerine belediye çalışanları, FETÖ’nün imamı olduğu iddia edilen Erkan Karaarslan’ın aralarında bulunduğu 19 kişi hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti 8 tutuklu sanığın adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliyesine karar verdi.

Avcılar Belediyesinde yolsuzluk iddiası 19 sanık hâkim karşısına çıktı

Küçükçekmece 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya bazı tutuklu sanık bulundukları cezaevinden getirilirken bazı tutuksuz sanık SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve sanık yakınları duruşma salonunda hazır bulundu.

“TEK KURUŞ AVCILAR BELEDİYESİ’NDEN TAHSİLAT YAPMADIK”

FETÖ‘nün imamı olduğu iddia edilen tutuklu sanık Erkan Karaarslan duruşmadaki savunmasında, ” İddianameye konu olan, ihale için sunulan şartlar, firmalar için değil çalışacak kişiler için aranan şartlardır. Binlerce örneği olan hususun örneği yokmuş gibi iddianameye yazılmış. Yapılan sözleşmenin sahte olduğuna dair bir iddia var. Ancak, bu konuyla alakalı daha önce alınmış bir mahkeme kararı var. Buna göre belgelerin sahte olduğuna dair delil bulunmadığı kararına varılmıştır ve dosyada bu konuyla alakalı tüm sanıklar beraat etmiştir. Biz iddianamede geçen eylem bir ve ikideki ihalelerle ilgili bir tek kuruş Avcılar Belediyesi‘nden tahsilat yapmamışız. 54 bin TL para alma meselesi var. İhaleyle ilgili bir ödeme yapılmadığını belediye de söylemiş. Öyle bir şey yok. Alınan rakamlar da yapılan maliyetlerin çok altındadır ama ödeme yoktur. Ödeme yapıldıysa kim yapmıştır. Eylemi kimin yaptığı iddianamede yokken eylemden bahsetmek doğru değildir” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ