Arabası olanlar dikkat! Kış lastiği uygulaması başlıyor! İşte cezası… | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Arabası olanlar dikkat! Kış lastiği uygulaması başlıyor! İşte cezası…

Kış aylarının gelmesiyle beraber tüm otomobil sahiplerini ilgilendiren sürece girildi. Kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor... Fiyatı ve cezası ne? İşte...

17 Kasım 2021 124 okunma
Arabası olanlar dikkat! Kış lastiği uygulaması başlıyor! İşte cezası…

Kış aylarının gelmesiyle beraber tüm otomobil sahiplerini ilgilendiren sürece girildi. Kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlıyor… Fiyatı ve cezası ne? İşte Hürriyet’ten Kübra Genç’in haberi…

Zorunlu Kış Lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlıyor. Kış aylarının gelmesiyle başlayan kış lastiği uygulamasını kullanmayanlar için cezası var. Şimdiden lastikçilerde yoğunluk olması beklenirken, 1 Nisan’a kadar devam edecek.

KIŞ LASTİĞİ TAKTIRMAYANLARIN CEZASI NE KADAR?

Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunlu kabul ediliyor.

2021 yılı için kış lastiği taktırmayanlar için cezası 835 TL olarak belirlenmişti. Ancak 2022’ye girince bu rakam güncellenecektir. Eğer kesilen cezanın 15 gün içinde ödemesi yapılırsa yüzde 25 oranında indirim uygulanır. Bu da 626,75 TL’dir. Bu durumun ceza puanı 10 olarak belirlenirken araç sahiplerine ise lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine denetimle görevli olanlar tarafından izin verilir.

KIŞ LASTİĞİ HANGİ ARAÇLARA ZORUNLU?

Kış lastiği şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobiller” (Taksi ve uluslararası yolcu taşımacılığı yapan) için zorunlu ancak hususi araçlara ceza uygulanmasa da güvenlik için birçok sürücü tercih ediyor.

İKİNCİ ELDE KIŞ LASTİĞİ FİYATLARI…

Alışveriş sitelerinde 156 liradan ikinci el fiyatları başlayan kış lastiklerinin sıfırları ise indirimli ortalama 327 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. İndirimsiz ise fiyatlar 400 liraların üstüne çıkıyor.

Ağır vasıta en yüksek fiyatlı kış lastikleri ise 4 bin liraları aşan fiyatlara satılıyor. Birçok marka ise kış lastiğinde şimdiden kampanyalar yapmaya başladı.

– Continental: 1 Eylül – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında geçerli olan kampanya binek ve 4X4/SUV ürün gruplarında 4 lastik için geçerli. Kampanya kapsamında KDV dahil 500 TL’ye varan indirim yapılıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ