3. Bölge Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu bir ilki başardı | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

3. Bölge Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu bir ilki başardı

Doğu Güneydoğu Dernekler Platformu İstanbul 3. Bölgede bulunan tüm siyasi parti ilçe başkanlarını bir araya getirdi. Büyükçekmece...

09 Ekim 2022 123 okunma
3. Bölge Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu bir ilki başardı

Doğu Güneydoğu Dernekler Platformu İstanbul 3. Bölgede bulunan tüm siyasi parti ilçe başkanlarını bir araya getirdi. Büyükçekmece Kaya Otel’de gerçekleşen toplantıda bölgemizin siyasi parti ilçe başkanları, Doğu ve Güneydoğulu iş adamları ve sivil toplum temsilcileri buluştu.

İstanbul 3. Bölge Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu ikinci kahvaltılı toplantısında 3. Bölgede bulunan yaklaşık 50 tane siyasi parti ilçe başkanlıyla bir araya geldi. Kaya Otel’de gerçekleşen toplantıya katılım yoğun oldu. İstanbul Ağrı Dernekler Federasyonu Başkanı Şerafettin Öztürk başkanlığında, Hakkari Dernek Başkanı Selim Mavi, Bingöl Dernek Başkanı Abdurrahman Ordu, Erzurum Dernek Başkanı Yavuz Aras, Doğu ve Güneydoğu Genç İş Adamları Derneği Başkanı Taner Karaaslan, Muş Dernek Başkanı Bülent İmre, Şırnak Dernek Başkanı İdris Kodak, Batman Dernek Başkanı Orhan Onur, Diyarbakır Dernek Başkanı Mehmet Ali Ateş,  Renkler Dayanışma Derneği Başkanı Murat Aydemir, Siirt Dernek Başkanı Vasfettin Sizer,  Elazığ Dernek Başkanı Mehmet Doğan,  Adıyaman Dernek Başkanı Adil Aslan, Erzincan Dernek Başkanı Dursun Kurtalan ve Dersim Dernek Başkanı Hüseyin  Kalanç’tan oluşan yönetim kadrosuyla ciddi çalışmalara imza atan İstanbul 3. Bölge Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu’nun tüm siyasi partileri bir araya getirdiği programda açılış konuşmasını yapan Başkan Şerafettin Öztürk, sevgi barış ve kardeşlik vurgusu yaptı. Öztürk, ‘Beni ve yol arkadaşlarımı kırmayarak bu büyük buluşmaya katılmış olmanız bizleri onurlandırdı. Gönül isterdi ki bugün bu buluşmada Türkiye’nin 81 ilinin federasyon çatısı altında birlikteliğinden söz etmiş olalım. Bu sabah şunu anladım ki sizler sayesinde bundan sonra daha büyük düşünmek ve daha büyük projeleri hayata geçirmek mümkün. Bu yöndeki inancımız tamdır. Türkiye’de yıllarca hasretini çektiğimiz halkların kardeşliği, sevgi ve barış kavramlarının oluşturulmamış olmasının tek sorumlusu bir türlü pozitif ve kendi aralarında barışık olmayan siyasetçilerdir. İşte bu karamsar tabloyu yıkıp bu güzel ülkeye sevgi, barış ve kardeşlik duygularını getirecek olan biz sivil toplum örgütleriyle bizi destekleyerek tamamlayacak pozitif enerjimiz ve gücümüz de sizler olacaksınız.

Biz STK’lar klasik hizmetlere odaklı suskun kalmayacak ve gerektiğinde yanlış siyasetleri sorgulayarak, siyasete yön vererek ezilmiş sömürülmüş ve psikolojik baskılarla susturulmuş halkların yanında yer alacağız. Seçilenlerin değil seçenlerin yanında olmaya özen göstereceğiz. Platform çatısı altında birleşmemizin asıl sebebi ülkemizdeki siyasal sürtüşmeler, ötekileştiricilik hareketleri, sınıfsal çekişmeler, kentler arası milliyetçilik ayrımları adaletin eşitsizliği ve monarşik bir sistemin enkazı altında yaşamayı kabullenmek istemeyişimizdir’ şeklinde konuştu.

Adaletin olmadığı yerde olmayacağız

Temsilde adaletin sağlanması hususunda çalışmalarını yürüttüklerini dile getiren Başkan Öztürk, Konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: ‘Temsilde adaletin olmadığı hiçbir yerde demokrasiden ve hukuktan bahsetmek mümkün değildir. Dolayısıyla biz sivil toplum örgütleri olarak tüm siyasi partilerimize seslenmek istiyoruz. Temsilde adaleti sağlamayan hiç kimsenin yanında olmayacağız, tam tersi karşısında duracağız. Bu bağlamda görüleceği gibi platformumuz halkçı ve özgürlükçü barış sevgi kavramları ile donanımlı bir platform statüsünde kendine özgü kriterleriyle yoluna devam edecektir. Değerli yol arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum bir buçuk yıldan beri bu altyapıyı oluşturarak bugünlere geldik ve bugün de sizlerle beraberiz. Aynı zamanda belki de bir ilki başararak tüm siyasi partilerimizin ilçe başkanlarını ve teşkilat mensuplarını bir araya getirmiş bulunmaktayız. Bugün bizleri kırmayarak bu toplantımıza katıldığınız için tüm ilçe başkanlarına ve yöneticilerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum’.

Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız

Doğu Güneydoğu Dernekler Platformu olarak diğer bölgelerin sivil toplum kuruluşlarına da mesaj veren Başkan Şerafettin Öztürk, ‘Biz hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız, bu ülkenin evlatlarıyız. Aslında biz hepimiz biriz. Dolayısıyla biz ülkemizin yarınlarını hep beraber güzel günlere doğru yöneltebiliriz, inşa edebiliriz. Bu mümkündür. Şerafettin Öztürk olarak 15 yılımı bu yolda harcadım. Kendi halkıma ve milletime ülkeme hizmetlerde bulundum. Önce köy derneğinde başladım sonra ilçe derneği, sonra Ağrı il derneğini 8 yıl yönettim, 2018 – 2019 yıllarında il dernekler birliği başkanlığını yürüttüm. O günkü yol arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum. Birlikte çok önemli işlere imza attık. Sonraki süreçte 2020 yılında İstanbul Ağrı Federasyonu’nu kurduk. Bugün de gördüğünüz gibi Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformumuzu inşa ettik ve değerli dernek başkanlarımızla beraber bu yolda yürüyoruz. Ben bu ülkenin bir evladı olarak diğer bölgelerdeki sivil toplum örgütlerine seslenmek istiyorum. Bize bu süreçte büyük görevler düşüyor. Cesaretli hareket etmek zorundayız. Sivil toplum örgütleri önemlidir. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gelecek süreçte çok daha fazla önem kazanacaktır. Dolayısıyla diğer bölgedeki arkadaşlarıma da tavsiyem şudur ki; cesaretli çalışmalar yapın. Tüm toplum bireylerini, tüm siyasi partileri bir araya getirin. Bugün burada güzel bir örneğini sunduk. İnşallah diğer bölgelerdeki arkadaşlarımız da bizi örnek alarak, sivil toplum bilinciyle hareket edip bu çalışmalarda bulunurlar’ diye konuştu.

Diyarbakır Anneleri de Cumartesi Anneleri de bizim annelerimiz

Öztürk, birlik beraberliğin önemine dikkat çektiği konuşmasını şu sözlerle bitirdi: ‘Burada bir örnek vermek istiyorum. Diyarbakır Anneleri de Cumartesi Anneleri de bizim annelerimizdir. Biz arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık ve şöyle bir karar aldık. Diyarbakır Annelerini de Cumartesi Annelerini de Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu olarak ziyaret edeceğiz ve istişarede bulunacağız. Onlara moral vereceğiz ve sahip çıkacağız. Önemli bir konudan daha bahsetmek istiyorum. Bizim ülkemiz büyük bir ülke. Biz hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız, bu ülkenin evlatlarıyız. Dolayısıyla sivil toplum bilinciyle baktığımız zaman bunlar bizim kendimize borç bildiğimiz söylemlerdir. Halkımızın beklentilerine cevap vermek zorundayız. Bugün biz ülke olarak Azerbeycan’daki Türk kardeşlerimize nasıl kucak açmışsak, nasıl sahip çıkıyorsak ki bu bizim görevimizdir, Irak’taki, Suriye’deki, Rojava’daki Kürt kardeşlerimize de kucak açmamız, sahip çıkmamız gerekir. Konuşmamı Yunus Emre’nin bir sözüyle bitirmek istiyorum. Derviş Yunus der ki dünya yalandır, ömrüm geldi geçti halim yamandır. Gel ölüm gelmezden tedarik eyle. Gezdiğin yerlerde Haktan bahseyle’

Büyükçekmece Kaya Otel’de gerçekleşen toplantıya AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ahmet Keserci, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer, AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Abdullah Küçükoğlu, AK Parti Avcılar İlçe Başkan Yardımcısı Tarkan Kaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ferhat Dağ, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkan Yardımcıları Serdal Güzel ve Esat Hatipoğlu, Deva Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, Gelecek Partisi Avcılar İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Demokrat Parti Esenyurt İlçe Başkanı Ali Atmaca, Gelecek Partisi Silivri Kadın Kolları Başkanı Sibel Daşoluk, Memleket Partisi İstanbul İl Başkanı Ertuğrul Gülsever, Memleket Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Tanju Karakuş, Gelecek Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Tekin Turan, Gelecek Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Kemal Can, Memleket Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Kaya Keskinkılıç, CHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Çoban, CHP Bağcılar İlçe Başkanı Murat İmrek, Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk,  Yeniden Refah Partisi Bağcılar İlçe Başkanı Faruk Bağcı, Gelecek Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Mehmet Oray, Yeniden Refah Partisi Başakşehir İlçe Başkanı Murat Altan, Deva Partisi Bakırköy İlçe Başkanı Gökhan Yılmazer, HDP Beylikdüzü İlçe Başkanı Adalet Ünlü, Gelecek Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Müfit Karademir, Saadet Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Ender Esiner,  Deva Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Eda Ateş Adıyeke, Deva Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Tuğrul Öztürk, Gelecek Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Kemal Can, Gelecek Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Cengiz Topçu, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Candaroğlu, Gelecek Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Nevzat Altıtok, Deva Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Fatih Karabalık, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Günaydın, Yeniden Refah Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Bülent Aydın, Esenyurt İlçe Başkanı Selçuk Güneş, Avcılar İlçe Başkanı Mustafa Demirci, Başakşehir İlçe Başkanı Kadir Karaca, Büyükçekmece İlçe Başkanı Yücel Sundur, Deva Partisi Avcılar İlçe Başkanı Cem Birtürk Avşar, Merkez Parti Esenyurt İlçe Başkanı Murat Baduralkan, Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, Esenyurt Balıkyolu Mahalle Muhtarı Metin Yılmaz, Esenyurt Piri Reis Mahalle Muhtarı Kadir Sarıdede, Esenyurt Zafer Mahalle Muhtarı Şener Demirbilek, Beylikdüzü Belediyesi Eski Başkanı Vehbi orakçı katıldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ