Sarıyer’de muhteşem balo | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Sarıyer’de muhteşem balo

Cumhuriyet’in ilanıyla yaşanan toplumsal değişimin en önemli simgelerinden birisi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen cumhuriyet baloları oldu....

29 Ekim 2021 54 okunma
Sarıyer’de muhteşem balo

Cumhuriyet’in ilanıyla yaşanan toplumsal değişimin en önemli simgelerinden birisi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen cumhuriyet baloları oldu. Sarıyer Belediyesi Cumhuriyet’in 98. yıl kutlamalarında ilçede ilk kez Cumhuriyet Balosu düzenledi. Kurtuluştan kuruluşa kahraman Türk kadınları kostüm defilesi, vals ve zeybek gösterileri, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri flüt dinletisi gerçekleştirdi. Boğaziçi Sanat Akademisi öğrencileri ise piyano resitali sundu.

“CUMHURİYETİ ANLATMAK DURUMUNDAYIZ”

Konuşmasına Cumhuriyet’in 98.yılını kutlayarak başlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Dünyanın en güzel memleketinde yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kazandırdığı bu toprakların kıymetini herkes bilmeli. Cumhuriyeti anlayamayanlara, duyamayanlara anlatmak ve duyurmak gerekiyor. Burada birbirinden farklı kültürlerle bir aradayız. Toplumun temel geleneklerinin kaybedilmemesi çok önemlidir. Akılcı ve toplumcu düşünceyi her zaman önde tutmalıyız. Yeni arayışlar içine girmemize gerek yok, elimizde var olanın değerini bilmeliyiz. Bizden sonrakilere ve daha da sonrakilere bu bayrağı devretmeliyiz” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ