ESENYURT’TA KIŞLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINDA BİN 130 PERSONEL GÖREV YAPTI | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

ESENYURT’TA KIŞLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINDA BİN 130 PERSONEL GÖREV YAPTI

ESENYURT’TA KIŞLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINDA BİN 130 PERSONEL GÖREV YAPTI

* Buzlanmaya karşı 2 bin 300 ton tuz kullanıldı.

20 Şubat 2021 167 okunma
ESENYURT’TA KIŞLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINDA BİN 130 PERSONEL GÖREV YAPTI

Türkiye’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışından ilçedeki vatandaşların etkilenmemesi için tüm ekipleriyle mücadeleyi sürdüren Esenyurt Belediyesi, cadde, sokak ve kaldırımlarda yürüttüğü kar küreme ve tuzlama çalışmalarının yanı sıra vatandaşlardan gelen şikâyetlere de anında dönüş yaparak ihtiyaçlarını giderdi.

Esenyurt Belediyesi, vatandaşların yoğun kar yağışından etkilenmemesi için ilçe genelinde tüm birimleriyle karla mücadele çalışması yürüttü. Kar yağışının başlamasıyla birlikte harekete geçen Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, tüm cadde, sokak ve kaldırımlardaki karları küreyerek tuzlama çalışması yaptı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise kırılan ağaçlara müdahale ederek vatandaşların zarar görmesinin önüne geçti. Zabıta ekipleri, trafiğin akışını sağlarken, evsiz vatandaşlar da barınma merkezlerine götürüldü. Halkla İlişkiler Müdürlüğü, kar yağışının görüldüğü günlerde 24 saat boyunca vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetleri ilgili birimlere ileterek çözüme kavuşmasını sağladı.

CADDE, SOKAK VE KALDIRIMLAR SÜREKLİ AÇIK TUTULDU

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ulaşımın aksamaması ve vatandaşların zor durumda kalmaması için ilçedeki 7 bulvar, 130 cadde ve 2 bin 796 sokakta hizmet verdi. Ana arterlerin sürekli açık kalması için kar küreme çalışmalarını sürdüren ekipler; sağlık ocakları, hastaneler, itfaiye ve emniyet gibi kurumlar ile halkın yoğun olduğu yerlerin ulaşımının aksamaması için çalışmalarını sürdürdü. Çalışmalarda 2 bin 300 ton tuz kullanıldı. Ekipler ayrıca 43 mahallede 200 personel ile yürüttüğü çalışmalarda bin 372 talebe dönüş yaptı.

 

KARLA MÜCADELEDE 600 TEMİZLİK PERSONELİ GÖREV YAPTI

Oluşturduğu 600 kişilik ekiple karla mücadele çalışmalarına katılan Temizlik İşleri Müdürlüğü, 24 saat esaslı çalışarak kaldırım ve köprülerdeki karları küredi. Ekipler, ilçe genelinde çöp toplama ve çevre temizliği gibi diğer hizmetlerin aksamaması için de canla başla çalıştı.

ŞİKAYETLERE ANINDA DÖNÜŞ YAPILDI

Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekipleri, kar yağışının başladığı andan itibaren 24 saat boyunca hizmet vererek vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetleri birimlere iletti. Esenyurtluların sosyal medya, Whatsapp ve çağrı merkezi üzerinden ilettiği talepler ekiplere yönlendirilerek, yollarda oluşan sorunlar anında çözüme kavuşturuldu.

ZABITA PERSONELİ TRAFİK AKIŞINI SAĞLADI

Zabıta Müdürlüğü, 33 araç ve 225 personeli ile kentin önemli noktalarında trafik akışını sağladı. Sokakta kalan evsiz vatandaşlar için de santral ve zabıta merkezi sürekli irtibat halinde olarak, 8 vatandaşın barınma yerlerine ulaşımını sağladı.

KIRILAN AĞAÇLARA MÜDAHALE EDİLDİ

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 41 kişilik gündüz, 24 kişilik gece ekibiyle kar küreme ve tuzlama çalışmalarında yardımcı oldu. Ayrıca 4 teknik personelin de görev yaptığı çalışmalarda, yoğun kar yağışı ve rüzgâr sonucunda kırılan ağaçları, iş makineleri ile kaldırıldı. Ekipler, ağaçların üzerinde biriken karları da tehlike oluşmaması için temizledi. Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri ise bu süreçte görevlendirdiği iki ekip ile diğer birimlere destek sağladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ