‘Yükselme devam ederse altyapı çökebilir’ | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

‘Yükselme devam ederse altyapı çökebilir’

Son dakika haberler…Tüm dünyada olduğu gibi İstanbul’da da deniz seviyesinin 100 yılda 20 santimetre yükseldiğini söyleyen Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, “Ama asıl tehlike buradaki yükselişin zamanla hızlanması. 20 santimlik yükselme kentteki bütün altyapının bozulması anlamına geliyor. Milyarlarca dolarlık maddi zarar oluşacak. 200 milyar lira yatırım yapılarak yapılan bir liman bile işlevsiz hale gelebilir” diye konuştu.

19 Aralık 2020 108 okunma
‘Yükselme devam ederse altyapı çökebilir’

Kuraklık, sel, dolu, fırtınalar ve aşırı sıcaklar son dönemde dünyada gittikçe daha fazla etkisini gösteriyor. Şüphesiz bunun en temel nedeni uzun yıllardır içinde bulunduğunuz iklim krizi. Önceki yıllarda kendini ara sıra gösteren bu afetler artık hayatımızın bir parçası oldu. Dünyanın son dönemde yaşadığı sıcaklık artışının Türkiye’de de aynı şekilde gerçekleştiğini belirten Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, “Ortalama sıcaklıktaki 1.5 derecelik artış aynı zamanda çok fazla alanda da kendisini gösteriyor” dedi.

ARTIŞ HIZLANIYOR

Artık kentlerin aşırı hava olayları tehlikesi ile de karşı karşıya olduğunu söyleyen Tek, “Çevremizde olan her şey birbiri ile net olarak bağlantılı. İklim olaylarını görmezden gelemeyiz. Yapılan ölçümlerde son 100 yılda tüm dünyada deniz seviyesinin 20 santimetre yükseldiğini görüyoruz. Bu durum İstanbul için de geçerli. Üstelik deniz seviyesindeki yükselmenin hızı gittikçe artıyor. Asıl tehlike bu ivmelenmenin hızlanması. Bu küresel bir sorun ama yerelde her bölgede farklı etkileri, zararları var” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ