“Türkiye’de cübbesi ile gezenler dahi Papa’ya kimse tek kelime edemedi” | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

“Türkiye’de cübbesi ile gezenler dahi Papa’ya kimse tek kelime edemedi”

Vatikan lideri Papa Francisco'nun Irak ziyaretinde yaşananlar Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar...

12 Mart 2021 177 okunma
“Türkiye’de cübbesi ile gezenler dahi Papa’ya kimse tek kelime edemedi”

Vatikan lideri Papa Francisco’nun Irak ziyaretinde yaşananlar Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın 7 yıl önceki uyarılarını akıllara getirdi.
Irak ziyareti sonrası açıklama yapan Haydar Baş o tarihte; ‘Vatikan’ın Necef’e dahi el attığını, orayı kuşatmak üzere olduğunu gördüm. Bu konuda ilgili arkadaşları, bilhassa da üniversitede öğretim üyesi olan arkadaşları ayıktırmaya çalıştık.’ demişti.
BTP Lideri Hüseyin Baş da; “Papa müslüman kanı üzerinde haçlı dansı yaparken, Türkiye’de cübbesi ile gezenler dahi Papa’ya hiç kimse tek kelime bile edemedi” diye konuştu.

………………

Necef’te bölgedeki Şiilerin lideri Sistani ile Papa arasında yapılan görüşmede bir Vatikan projesi olan ve Türkiye’de FETÖ’den aşina olduğumuz Dinlerarası Diyalog tuzağı yeniden sahneye kondu.
Necef’te hafta sonu ortaya çıkan tabloyu 7 yıl önceden haber veren Prof. Dr. Haydar Baş,
“Vatikan’ın Necef’e dahi el attığını orayı kuşatmak üzere olduğunu hissetim” demişti.
Ocak 2014’te kalabalık bir heyetle Necef’e giderek Hz. Ali türbesini ziyaret eden ve kentin önde gelen El Hekim ve Sistani aileleriyle görüşen Haydar Baş şu değerlendirmeyi yapmıştı; “Necef’te bazı konuları istişare ettik ama ben şunu gördüm. Vatikan’ın Necef’e dahi el attığını, orayı kuşatmak üzere olduğunu hissettim. Bu konuda ilgili arkadaşları, bilhassa da üniversitede öğretim üyesi olan arkadaşları ayıktırmaya çalıştık. Sayın Başbakanımızı biz zamanında ayıktıramamıştık. Bizi dinlemedi, en sonunda paralel devlet diye şikâyete başladı. ‘Böyle bir hal burada olmasın, olmaması için de ciddi tedbirlerin alınması gerekir’ tarzındaki düşüncemle ilgili arkadaşları ayıktırmaya çalıştık  ‘Böyle gidiyorsunuz ama bunlar başınıza ciddi çoraplar örerler’  dedik.”

“Müslüman kanı üzerinde haçlı dansı”

Papa’nın tarihi olarak nitelendirilen Irak ziyaretine ilişkin en dikkat çekici tepki de Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’tan geldi.
“Papa müslüman kanının üzerinde dans ediyor. Şu andaki durum bu.” diyen Hüseyin Baş, “Orada çocuklarla birlikte dans ediyorlar. 3 milyon müslüman öldürüldü Irak’ta. Neredeydi Papa, o aciliyet yok muydu? 600 bini çocuk 3 milyon insan öldürüldü. 100 bin kadının ırzına geçildi. Neredeydiler? Bölük pörçük ettiler Irak’ı, şimdi orada dans ediyorlar. Çünkü amaç zaten buydu. Bütün İslam coğrafyasında uygulanmak istenen oyun bu. Papa şimdi ABD’ye de mesaj veriyor. “Ben buradayım, sen burayla ilgilen. Bizim parçalayacağımız adres burası diyor. Papa ne dedi; “Biz birinci bin yılda Avrupa’yı, ikinci bin yılda Afrika’yı, üçüncü bin yılda da Ortadoğu ve Asya’yı hristiyanlaştıracağız” dedi. Bu misyon ortada, o kadar insan öldürüldü, bugün o kanın üzerinde dans ediliyor. Tevhidin merkezinde , Ehl-i Beyt’te buluşamayan İslam alemi şimdi Papa’nın eteklerinde buluşuyor. Hazin bir durum, aciz bir durum. Allah biran evvel ayıkmayı tüm İslam alemine nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de Cübbesi ile gezenler Papa’ya tek kelime edemedi”

Dinler arası diyalog konusunda Türkiye’yi ve İslam dünyasının ayıktırmaya çalışan tek ismin Prof. Dr. Haydar Baş olduğunu ifade eden Hüseyin Baş şöyle devam etti, “Türkiye’de sarığı ile cübbesi ile gezen bazıları Suriye’deki kadınlar oradaki askerlere helaldir demedi mi? Müslümanım diye, din adamıyım diye gezenler bunu söylemedi mi?  Bunu Türkiye’de yaşayan bazı din adamları yaptı. Şimdi Papa orada oturdu, bir kelime laf ediyorlar mı? Babam bu uyarıları yaptı diye başına gelmeyen iş kalmadı. FETÖ gücü elinde bulundururken en büyük taarruzu benim babama yaptı. Bizim ticaretimize yaptı, ailemize yaptı, aklınıza gelebilecek her türlü aksiyonu icra etti. Televizyonlarında babamı aşağılayan diziler yaptı. Bu kadar iğrenç insanlar bunlar. Bir tanesi çıkıp bir laf etti mi? Bu yetmezmiş gibi babam çıkıp bu kavgayı bitireceğim, böyle kavga olmaz. Şiisi de Alevisi de, Caferisi de,  Sünnisi de Müslümandır. Bunların hepsi kardeştir dedi, yine demediklerini bırakmadılar.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ